Concentració als jardins d'Hiroshima

Concentració als Jardins Hiroshima per protestar contra les plantes que busquen limitar la presència de gossos

“Vosaltres ens punxeu, nosaltres fem festa”. Amb aquest lema, la plataforma Espai Gos Barcelona ha convocat un acte reivindicatiu aquest dissabte de dotze a dues del migdia als Jardins Hiroshima, al districte d’Horta-Guinardó, per protestar contra les darreres iniciatives que ha adoptat l’Ajuntament per fer fora els gossos d’aquest espai.  Les queixes venen motivades per haver tancat una part del parc per plantar-hi plantes amb punxes i urticants i per la pretensió del consistori de limitar l’horari d’accés de les sis a les vuit del matí i de nou a dotze de la nit. A l’espera que es confirmi aquest nou horari, que deixaria els Jardins Hiroshima, un espai que utilitzen gairebé de manera exclusiva els propietaris de gossos des de fa molts anys, sense animals, la plataforma sí que considera que aquestes plantes són tota una declaració d’intencions.

Àngela Coll, portaveu d’aquesta plataforma que precisament va néixer en aquest emplaçament i que reclama espais compartits a tots els districtes de la capital catalana, no té cap dubte a l’hora de pensar que s’ha fet amb la intencionalitat de limitar la presència de gossos. “Vam arribar a un acord amb l’Ajuntament perquè aquest fos un espai compartit que li pertoca com a barri, però amb l’excusa d’arranjar els jardins, han plantat arbustos i plantes invasives i que no són autòctones que punxen perquè no hi accedeixin els gossos, estic convençuda que s’ha fet amb mala fe”. El comentari despectiu que els va fer un treballador de Parcs i Jardins quan li van demanar explicacions per haver plantat aquest tipus de plantes demostra, a parer seu, quin és l’objectiu final: “De molt males maneres un operari que no és dels que sempre estan per aquí, sinó que ha vingut a fer els arranjaments ens va respondre que era “para que no entren los putos perros”.

Coll no entén les traves que el govern municipal està posant a aquest espai ubicat a la part de dalt del Parc de les Aigües, al número 80 del carrer Camèlies. “És un espai per on passen 150 gossos al dia, abans era un descampat i ja l’utilitzàvem els propietaris de gossos”. Tampoc hi ha hagut mobilitzacions per part del veïnat per protestar per la presència de gossos: “Els veïns en general no s’han queixat, algun veí sí que ho ha fet, però no una xifra significativa per adoptar aquesta mesura per inhabilitar gran part de l’espai. 

La jornada reivindicativa inclourà una acció per tapar el que la plataforma ja ha batejat com “la tanca de la vergonya”. La tanca adoptarà un nou disseny amb fotografies de gossos i una frase criticant la mesura que els propietaris de gossos han anat enviant aquests darrers dies al correu de la plataforma en aquest districte, que és espaigosbcn.hortaguinardo@gmail.com. A l’improvisat mural també s’hi sumaran propietaris de gossos d’altres indrets de la ciutat que formen part d’Espai Gos i que volen denunciar també els impediments que tenen a l’hora de treure els seus animals a passejar.

La Plataforma Espai Gos Barcelona sorgeix de la necessitat de crear un col·lectiu amb una forma jurídica legal per tal de poder dialogar amb l’administració sobre els temes referents a les normatives que afectin a la tinença d’animals domèstics i les seves propietàries: ús de l’espai públic, obligacions, drets, etc. Sense la seva tasca, l’entitat remarca que “les persones propietàries de gossos i gosses de Barcelona, no estem representades ni convidades als consells de barri ni plenaris municipals i les decisions que ens afecten directament són preses per l’administració sense un procés de participació previ”. L’objectiu de la plataforma és, per tant, ajudar a construir una ciutat amb una convivència digna per animals i persones on tots i totes estiguin representats.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *