Els parcs canins, una oportunitat per a la seva socialització

Aquests espais, cada vegada més freqüents, afavoreixen la interacció en un entorn lúdic on poden millorar alhora la seva agilitat. Només has de seguir alguns consells

Els gossos de la localitat alacantina de Mutxamel gaudeixen des d’aquesta setmana d’un parc caní en el qual poden jugar i córrer lliurement en cinc hectàrees d’un terreny que ha estat habilitat després de tres mesos d’obres. L’espai compta amb una àmplia pista de joc lliure i una zona dedicada a l’entrenament d’Agility que està dotada de diferents elements d’oci com un túnel, una tanca per practicar salts, un balancí, una roda, rampes i un joc d’eslàlom. També disposa de dos dutxes on els amos poden rentar o refrescar els seus animals de companyia, especialment a l’estiu, i d’una petita superfície per netejar les potes dels animals. Aquest recinte, pressupostat en gairebé 40.000 euros, també gaudeix d’arbres i bancs perquè els propietaris dels gossos puguin seure sense torrar-se a l’estiu i de fanals solars per a la nit. El parc de Mutxamel s’uneixi a la cada vegada més nombrosa xarxa de parcs canins que s’estan obrint en els últims anys a tot Espanya.

Convé recordar, però, que no tots els gossos són adequats per a gaudir d’aquests espais lúdics. Els cadells menors de tres mesos, per exemple, no haurien d’entrar per la gran quantitat de bacteris que s’acumulen. Un niu de bacteris que no afecten els gossos adults si tenen en regla el seu calendari de vacunes, però que poden ser molt perjudicials per als cadells si es contagia d’alguna malaltia. Un gos que no es va socialitzar durant l’etapa que toca, dels dos als quatre mesos, tampoc hauria d’acudir perquè pot reaccionar mossegant simplement per por o ansietat. Els agressius també tenen vetada l’entrada, ni tan sols amb morrió, perquè poden alterar l’harmonia, i les gosses en zel per no provocar un enrenou entre els mascles. No és un recinte apropiat perquè els nens juguin perquè no reuneix les condicions higièniques i sanitàries necessàries i el seu joc brusc i imprevisible pot comportar una reacció inesperada del gos. “Si el teu gos ha estat correctament socialitzat, no té problemes a interactuar i conèixer nous gossos, i a més té una bona base educativa, és a dir, que respon bé a les teves ordres d’obediència és el gos perfecte per a aquest tipus de parcs” afirma Sandra Ferrer, creadora del Programa d’Educació Caní “Com educar un cadell”.

Només has de seguir alguns consells com mantenir sempre sota vigilància teu gos per controlar el seu comportament però també el dels altres. Perquè sigui una experiència segura i divertida tant per a propietaris com per a gossos aquestes són algunes pautes que has de tenir en compte segons Ferrer. La primera és no anar al parc sense fer abans un mínim d’exercici físic amb el teu gos. “No és aconsellable que el teu gos vagi molt ansiós al parc, perquè si arriba amb molta energia es pot posar molt pesat amb altres gossos a l’hora de jugar i originar una baralla. Un passeig d’uns quinze minuts abans d’entrar al parc és ideal per equilibrar el seu estat d’ànim”. Una altra recomanació és no portar mai cap joguina al parc. “Deixa que el teu gos es relacioni i interactuï amb altres gossos. Si és un gos molt possessiu amb les seves coses, pot ser que no li faci gràcia que un altre gos vulgui la seva pilota i es lliuri una lluita pel poder “. Aprofita els recursos de la zona d’entrenament per millorar l’agilitat així com reforçar trucs d’obediència bàsica. Un altre consell fonamental és no portar menjar perquè els gossos van a focalitzar la seva atenció en tu en comptes de gaudir del joc. Si vols premiar una conducta seva fes-ho amb carícies o reconeixement i no amb galetes. Els parcs per a gossos són una gran oportunitat per a ells perquè més enllà de divertir-se fomenten la seva socialització, però com en un parc infantil, dels adults depèn que no es trenqui l’equilibri.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *