T’agraden les noves àrees per a gossos de Barcelona?

Tanques més altes i de ferro i elements per facilitar el joc són els principals canvis de les noves àrees d’esbarjo

L’Ajuntament de Barcelona ja ha començat a construir les noves àrees per a gossos que, en els propers dos anys, han de permetre que la capital catalana passi dels 32.000m2 de superfície d’ús per a gossos actuals als 38.500m2. En total hi ha previstes 12 noves àrees d’esbarjo, onze de les quals superaran els 700 metres quadrats, per garantir que cada un dels deu districtes que formen la ciutat tingui una gran àrea per a gossos. A l’Eixample, el districte més gran, se n’estrenaran dues d’aquestes dimensions (a l’Avinguda Mistral i plaça Letamendi) i una de més petita a la Gran Via de les Corts Catalanes amb carrer Nàpols. Aquesta última ja està acabada i oberta als veïns. Tincungos tenia moltes ganes de veure com seran les noves àrees d’esbarjo. Ja la hem visitat i hem fet algunes fotos.

arees per gossos barcelona

El nou espai ocupa una cantonada i té una part destinada als gossos i una altra (la del perímetre) destinada als vianants. Les principals novetats respecte les àrees d’esbarjo que s’han construït fins ara són les tanques. Enlloc de ser baixes i de fusta són altes (1,80 cm) i de ferro. Des del perímetre es por veure l’interior, de manera que qui ho prefereixi pot deixar el gos dins i esperar fora sense perdre de vista el seu gos. A la paret mitgera amb la finca adjacent, l’Ajuntament hi ha instal·lat una jardinera vertical, amb la intenció que les plantes, que són trepadores, s’hi enfilin gràcies a una reixa.

L’àmbit pròpiament de gossos té un paviment tou i s’hi ha instal·lat uns elements prefabricats de formigó per tal que els gossos puguin jugar, tot passant per dins o apujant-se a sobre. El terra és de sauló i es vol que pugui drenar l’aigua de la pluja i la dels aspersors que s’activaran per netejar els orins dels gossos. També hi ha bancs i papereres i la zona predomina l’ombra. L’espai ocupa 463 metres quadrats (entre la zona de gossos i la de vianants) i el pressupost previst era de 200.000 euros.

Com que queden noves àrees d’esbarjo per fer, ens interessa molt que ens digueu què us sembla el nou disseny d’àrees d’esbarjo.

8 respostes
 1. Marina says:

  No m’agrada gens el nou espai. Les arees de gossos haurien de ser grans, amb tanques altes que no capigui un gos petit entre barrots, amb doble porta per la seguretat de gossos escapistes i sense obstàcles a per a que els gossos puguin córrer sense risc de fer-se mal.

  Respon
 2. silvia says:

  crec que el diseny dels parcs no esta ben estudiat un gos no necesita ferro ni columnes.. necesita un bon parc verd i prou.. crec que es gasten els diners amb coses poc utils i estudiades sino pregunteu a la gent que va als parcs. Tinc gossa, i la veritat es que no la portaria a un lloc així.

  Respon
 3. Núria says:

  Tot i que està molt bé la idea de pensar en enriquir les zones destinades als gossos, no penso que el formigó sigui el material més adient per ells. Tampoc m’agrada la idea de deixar els gossos dins i que els propietaris esperin fora. Cada un ha de responsabilitzar-se del seu gos i estar-ne pendent quan esta interactuant amb altres per, en cas de conflicte, poder actuar ràpidament.

  Respon
 4. pilar salo gomez says:

  m’han agradat els gossos però degut a la quantitat que tenim a Barcelona, els he aborrit, per tant fora gossos de la ciutat, solsament deixaria els necessàries per ajuda a companyia a invidents i gent gran.

  Respon
 5. pilar salo says:

  estem tips de gossos, el barri de la Font d’en Fargues es una auténtica gossera, tenim el Parc del Guinardó prés pels gossos, no es pot passajar, la majoria van solts, sense morrió i altament perillossos, perque a mes venen d’altres llocs de la ciutat perque caguin i pixin a gust, com que no hi ha vigilancia doncs Visca…..l’ordenancia de tinencia d’animals ja no es vàlida, pensin que ni ha pisos de 70,2 que en tenen dos i tres de gossos i que resten sols tot el dia, això es estimar als animals? no això es pur egoïsme, si us plau, s’ha de reformar la normativa, les persones son mes importants que els animals i ara per ara, les mascotes fan la convivència de veïns insostenible.

  h

  Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *