#EnSuPiel l’edició número 24 del FICMA arriba a les pantalles aquest 2 de novembre

 

Els amants de la natura tenen una cita ineludible aquesta primera setmana de novembre. FICMA, el festival de cinema de medi ambient més antic del món, obre les seves portes aquest dijous per tractar de seguir conscienciant sobre la necessitat imperant de protegir el nostre planeta. En paraules del seu director, Jaume Gil, el certamen “convida a la reflexió i la conscienciació ambiental, transformant durant una setmana a la ciutat comtal a la Capital Verda d’Europa”.

El lema que ha escollit el festival, #EnSuPiel, transmet la voluntat, ens explica Gil, de que “junts ens posem en les situacions que altres (persones i animals) viuen diàriament. El seu director ens destaca que “en aquesta edició es projectaran 140 films amb el més actual i rellevant del cinema mundial ambiental i ecològic en més de 8 sales de Barcelona.”

El dijous 2 de novembre inaugurarà el festival el documental Les Meravelles del Mar en 3D (Wonders of the Sea 3D), de Jean-Michel Cousteau i Jean Jacques Mantello, i produït per Arnold Schwarzenegger que es projectarà a l’Institut Francès de Barcelona.

Les 47 produccions que composen la secció oficial es podran veure als Cinemes Girona, Cinemes Zumzeig i a les universitats Pompeu Fabra i Blanquerna. Durant els dies 3, 10, 17 i 24 de novembre, el FICMA també realitzarà projeccions al Museu del Gas de Sabadell.

Per als més petits el festival torna també amb el seu Petit FICMA, dirigit per Tippi Degré, “la nena de la selva”. CosmoCaixa tornarà a ser la seu de la versió infantil del festival en què destaca la producció “El Viatge d’Unai” un nen de 10 anys que viatja amb la seva família al voltant del món i les experiències del qual transmeten un “amor incondicional per la natura”. Si no podeu anar al festival, FICMA segueix amb el seu projecte “CADA AULA UN CINEMA”, portant a les escoles aquestes produccions.

Les novetats d’enguany són FICMARKET, un pont entre creadors i productors i la nova Secció Oficial de documental en català.

Desencadenats (Unchained) d’Álex Rivera, serà la peça que tanqui el festival a CosmoCaixa. El film “segueix el treball de Carol Buckley i del seu equip per millorar el benestar dels elefants captius al Nepal, demostrant -amb la persuasió suau i amb l’exemple- que hi ha una” millor manera “de tractar els elefants”. Buckley rebrà el Sol d’Or Especial de FICMA.

 

Sílvia Esteve

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *