Falsos mites sobre l’alimentació dels gossos

Existeixen molts mites i llegendes urbanes sobre l’alimentació dels gossos. És cert que els nostres peluts mosseguen les parets per falta de calci? Et resolem aquests dubtes i altres dubtes al llarg d’aquesta publicació.

Creiem que ho sabem tot sobre l’alimentació dels gossos perquè hi circula molta informació de dubtosa veracitat a través d’Internet. És important tenir clar que totes les dades que es difonen no són certes o no compten amb una base científica que les sostingui. Per aquest motiu, podem parlar de falsos mites relacionats amb la nutrició dels gossos. Els vols conèixer?

Les vitamines únicament són a les verdures. Solem confiar en marques de qualitat per alimentar de la millor manera possible els nostres peluts, però no sempre som conscients de com es distribueixen alguns nutrients, com ara les vitamines. Sempre s’ha dit que aquestes només es troben a les verdures, però la veritat és que es troben en determinats òrgans de reserva i en els greixos animals.

L’alimentació d’un gos ha de ser variada. Dur a terme canvis amb freqüència en la dieta dels animals pot derivar en problemes digestius, perquè la flora intestinal dels gossos s’ha d’adaptar a cada tipus d’alimentació. A més, és bo comptar amb una rutina horària i espacial. En el cas de voler iniciar un canvi en l’alimentació per motius de salut, cal introduir-la de manera progressiva.

Les proteïnes fan malbé els ronyons. El ronyó és capaç d’eliminar de manera passiva la urea produïda pel catabolisme; per tant, no podem associar que les proteïnes siguin les causants dels danys que de vegades pateixen els gossos per culpa de l’edat avançada. A més, cal no oblidar que les proteïnes són fonamentals per enfortir el sistema immunitari dels peluts.

Cal afegir carn als aliments preparats. Aquesta teoria no és certa. De fet, pot ser perjudicial, ja que aquest equilibri que s’aconsegueix als aliments preparats es veu alterada quan decidim incorporar complements alimentaris de qualsevol tipus.

Els gossos es mengen les parets per manca de calci. Un gos pot mossegar les parets per molts motius, com ara gastritis crònica, un trastorn anomenat pica o per falta d’exercici físic i mental.

Font: AMIC/animalmascota.com

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *