Perro, paseo

¿Superaria el teu gos el test que vol instaurar el Govern espanyol?

La nova llei de Protecció Animal obligarà a tots els gossos a passar unes proves

El govern de Pedro Sánchez s’ha proposat fer una aposta decidida pel benestar animal. Per a alguns, la llei que ha preparat el director general de Drets dels Animals, Sergio Garcia, és encara poc ambiciosa i per a altres, en canvi, n’ha fet un gra massa. Però el que està clar és que en alguns aspectes de la norma, el Govern ha arriscat i ha apostat de manera clara per transformar el concepte de tenir un animal, atorgant-li la transcendència que mereix. 

El millor exemple és la instauració d’una prova d’obediència i comportament que tots els gossos hauran de passar amb el seu amos. Amb l’entrada en vigor de la nova llei -que encara s’ha d’aprovar al Congrés- ja no hi haurà gossos considerats potencialment perillosos però tots els cans se sotmetran a una “valoració individual”, segons va explicar Sergio Garcia en una entrevista a Animalados. Els gossos que no superin la prova, hauran d’anar amb morrió i corretja curta fins que, amb l’ajuda d’un educador caní, siguin prou obedients com per aprovar l’examen. 

La llei encara no determina quines són les proves que hauran de passar els gossos, però el director general de Drets dels Animals va avançar a Animalados que s’inspiraran en els cursos de Ciudadano Canino que ja promouen algunes entitats. Aquests exercicis els va acordar l’any 2012 l’Associació Nacional d’Ensinistradors Canins Professionals (ANACP) tenint en compte el programa Good Citizen Canine de l’American Kennel Club. Des d’Animalados els hem recuperat perquè us pogueu fer una idea de si serieu capaços de superar-les: 

1- Acceptar un desconegut amistós

Un desconegut s’apropa i saluda l’amo del gos, sense fer cap cas de l’animal. El gos haurà de mostrar-se tranquil mentre l’amo i el desconegut parlen amistosament.  

2- Assegut saludant un desconegut

El gos haurà d’estar tranquil mentre tant el seu amo com un desconegut l’acaricien.

3- Higiene

El gos haurà de permetre que un desconegut l’inspeccioni i el raspatlli, tal com faria un veterinari o un perruquer caní

4- Passeig tranquil

L’amo haurà de passejar el gos de manera controlada, sense que aquest estiri de la corretja.

5- Passeig entre persones 

L’amo i el gos hauran de passejar per un espai on hi hagi almenys tres persones i ho hauran de fer tranquil·lament, per demostrar que l’animal es mou correctament en llocs concorreguts.

6- Jeu, quiet i a terra

L’animal haurà d’obeir tres ordres bàsiques (jeu, quiet a terra) i quedar-se quiet en aquestes posicions. 

7- Obeir quan el crides

L’amo farà que el gos s’assegui i s’allunyarà 10 passes, es girarà i el cridarà i l’animal haurà d’obeir.

8- Reacció davant d’altres gossos

Dos guies amb un gos cadascú s’aniran apropant cap el gos i el seu amo des d’una distància de cinc metres, es creuaran, se saludaran i seguiran caminant allunyant-se un parell de metres.

9- Reacció davant de distraccions 

El gos haurà de demostrar que està acostumat a les distraccions del dia a dia. L’examinador farà passar l’amo i el seu gos per diferents proves com, per exemple, que passi algú corrents a prop d’ells o que un grup de nens estiguin jugant.

10- Separació supervisada

Per demostrar que el gos realment obeeix a l’ordre de quiet, haurà de romandre immòbil mentre l’amo s’allunya i desapareix del seu camp de visió durant tres minuts.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *