Una àvia, sana i estàlvia gràcies a la seva gossa

Va passar ahir, a prop de la plaça Espanya. Una dona que s’havia perdut va ser trobada per la policia que no va poder identificar-la en primera instància.

Un dels agents, després de no localitzar els familiars de l’àvia, es va fixar amb l’important vincle que tenia amb la gossa que passejava. Per sort l’agent va pensar a accedir a les dades del xip de l’animal en una botiga propera i així van contactar amb el fill de la senyora, el propietari de la gosseta. La idea va sortir bé i els familiars van acudir immediatament a l’establiment.

El can, una spitz de Pomerània, es va trobar desorientat en el moment en què els van trobar. La dona, molt gran, també. Pel que sembla, l’anciana no havia aconseguit arribar a la ubicació que el seu fill li havia especificat. També resulta sorprenent el llarg camí que van fer propietària i animal, ja que tots dos havien sortit de Vallcarca fins a prop de Plaça Espanya.

El cas posa de manifest l’important relació que existeix entre animal i persona, però també és una crida a utilitzar els anomenats xips. També coneguts com transportadors electrònics, es poden ubicar en gats, gossos, fures i cavalls. Aquests dispositius electrònics estan pensats per trobar fàcilment l’animal en cas de perdre’s, però, en aquesta ocasió, ha servit per garantir la tornada a casa d’una persona en problemes.

La identificació es va dur a terme a la botiga Espai Animal, que va col·laborar en el procés en tot moment. De fet, el suport de tot l’equip d’aquesta botiga a la tasca dels mossos d’esquadra fa agilitzar el procés d’identificació.

Els gossos són considerats per a molts  els millors amics de les persones, sent el vincle entre els dos molt evident. Encara i així, els espais habilitats dels que disposen a les ciutats solen ser limitats, un fet que perjudica la interacció entre uns i altres. No obstant això, poc a poc apareixen iniciatives que van en la direcció que animals i persones puguin gaudir d’un espai comú.

 

Guillem Amatller

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *