Animalistes fan que Pedro Sánchez subjecti un llebrer mort entre els seus braços davant del Congrés

Activistes de defensa animal han recreat Pedro Sánchez subjectant un llebrer mort com a protesta contra la Llei de Benestar Animal.

Davant la previsió que entre aquest dilluns i dimarts es votin les esmenes a la Llei de Protecció Animal, i davant la proposta in extremis de Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030, perquè els gossos de caça no siguin exclosos de la llei, activistes han realitzat aquest dilluns al matí una impactant protesta davant del Congrés dels Diputats amb un llebrer mort que va ser trobat recentment a la cuneta d’una carretera.

El llebrer mort, símbol dels milers de gossos ferits, abandonats, perduts o rebutjats que genera cada any la pràctica de la caça a Espanya, s’ha col·locat als braços d’activistes que han posat caracteritzats amb caretes del president Pedro Sánchez al costat de Santos Cerdán, secretari d’Organització del PSOE i Emiliano García-Page, president de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa.

A més, els activistes han portat cartells amb el lema #MismosPerrosMismaLey i amb una exigència clara: “No a l’esmena del PSOE que exclou els gossos de caça de la Llei de Protecció Animal”.

Imatge de la protesta d’avui davant del Congrés/Justícia Animal

“Exigim l’aprovació de la Llei perquè és positiva per als animals, no va en contra de les normes de les CCAA i sobretot exigim que s’aprovi sense la cruel esmena que exclou els gossos de caça” explica Mati Cubillo, portaveu de Justícia Animal, una de les organitzacions que s’oposen a l’esmena.

Les entitats organitzadores d’aquestes accions de protesta alerten que aquesta esmena obre la porta al maltractament, la cria indiscriminada i sense control, la matança de cadells nounats en funció del sexe desitjat, el sacrifici d’adults que no reuneixen les característiques buscades per al seu ús, i l’abandó del “llebrer brut”, el que es trenca una pota o no serveix per criar, etc.

Segons aquestes entitats de defensa animal, tot això que passa actualment continuarà passant amb l’aprovació de la Llei tal com està redactat actualment el projecte, però vaticinen que la situació empitjorarà si aquesta esmena tira endavant. Totes aquestes protectores recorden que ja són testimonis diaris de la crueltat que pateixen aquests gossos, als quals recullen ferits, apallissats, amputats, terroritzats, i dels que fa dècades que es fan càrrec alleujant una càrrega que correspon a les administracions públiques.

A més, insisteixen que tots els gossos, independentment d’on visquin o de l’activitat que desenvolupin, han de tenir la mateixa protecció, i així ho han recollit totes les lleis autonòmiques de protecció animal aprovades fins ara a Espanya. Ara, quan s’estava avançant cap a una norma estatal, el PSOE s’oposa a una protecció real distingint entre els gossos i els altres en funció de la seva vivenda en una llar o són utilitzats per caçar o per a altres activitats.

Per acabar, les entitats defensen que aquesta esmena només cap en ments retrògrades i ens retrotreu molts anys enrere en la protecció animal amb l’únic objectiu de no incomodar un lobby que genera abandó, maltractament i misèria.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *