Aquesta és la fotografia guanyadora dels Comedy Wildlife Photo Awards 2021!

El concurs de fotografia més divertit i popular del món, els Comedy Wildlife Photo Awards, ha anunciat que el guanyador de la competició general d’aquesta edició és el fotògraf aficionat de Blackburn (Anglaterra) Ken Jensen, gràcies a la seva instantània titulada Ouch!

Els guanyadors del concurs van ser revelats al programa ‘The One Show’ de la BBC davant de milions d’espectadors, una acció innovadora d’un concurs que ha vist créixer la seva popularitat de manera espectacular malgrat els seus set anys de vida. En aquesta edició s’han presentat un total de 7.000 fotografies, de les quals 40 van ser preseleccionades per aconseguir un primer premi de la competició general, que finalment ha estat per a l’anglès Ken Jensen.

La imatge guanyadora va ser capturada al pont del riu Xun a Yunnan (Xina) durant unes vacances familiars de Ken Jensen l’any 2016. Els micos deambulen lliurement per aquests boscos, jugant al pont i relacionant-se amb els humans, per la qual cosa no són gens tímids. A la fotografia guanyadora podem contemplar un mico assegut en un dels cables de suport del pont, mentre la seva expressió facial expressa dolor després de fer-se mal en una zona delicada del cos.

© Ken Jensen / Comedy Wildlife Photography Awards 2021

Sobre el primer premi, Ken ha expressat: “Em vaig sentir absolutament aclaparat en saber que la meva fotografia havia guanyat, especialment després d’observar que la resta de les imatges del concurs eren meravelloses. És una gran sensació saber que la meva foto fa somriure molta gent, a més d’ajudar a una causa de conservació d’aquesta espècie. Estic molt agraït amb les persones que han votat la meva foto i també m’agradaria agrair als organitzadors del concurs, sense els quals això no hauria estat possible. M’encanta aquest premi!”.

“El concurs pretén promoure la conservació de la vida salvatge a través de l’humor”

Els premis Comedy Wildlife Photography Awards van ser cofundats el 2015 pels professionals de la fotografia Pablo Joynson-Hicks i Tom Sullam. L’objectiu era crear un concurs amb el sentit més graciós de la fotografia i ajudar alhora a promoure la conservació de la vida salvatge a través de l’humor. Aquest any, el concurs ha donat suport a Save Wild Orangutanes (una iniciativa que pretén protegir els orangutans del Parc Nacional Gunung Palung, a Borneo), a qui han donat el 10% dels seus ingressos nets.

Sobre els premis d’aquest any, el presentador de televisió Kate Humble ha dit: “He estat jutge als Comedy Wildlife Photographi Awards des que van començar i m’encanta. Mai no deixen d’animar-me. Les fotografies no poden ser simplement divertides, a més, han de ser d’una qualitat realment excel·lent i aquest any s’han superat a ells mateixos. Pel que fa al guanyador d’aquest any, la fotografia expressa mil paraules. Bé en realitat una: Ouch!”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *