Clam perquè Barcelona es declari una ciutat lliure de cetacis en captivitat

El president del grup municipal d’ERC-Barcelona, Alfred Bosch, ha clausurat aquest dissabte la jornada ‘Barcelona animalista?’ que s’ha celebrat al Pati Llimona. Bosch ha recollit la proposta de “declarar Barcelona ciutat lliure de cetacis en captivitat” i ha defensat que el benestar dels animals també forma part de les propostes d’ERC a la ciutat de Barcelona.

Bosch ha aclarit que ‘no estem plantejant el tancament del Zoo de Barcelona sinó un replantejament de dalt a baix. Que els animals puguin tenir unes condicions de vida dignes. Que hi primi tota la vesant de la recerca i preservació d’espècies en risc d’extinció, en cooperació amb altres centres i buscant la manera més digna que puguin viure i conviure. Un Zoo nou, un Zoo digne per a tots els éssers vius’, segons informa el partit en una nota de premsa.

El regidor d’ERC Jordi Coronas ha explicat que “els debats s’han de plantejar quan estan prou madurs i creiem que s’ha fet una feina de fons de conscienciació que han impulsat les entitats animalistes i des del Zoo i hi ha una feina que no s’ha fet durant anys a l’Ajuntament de Barcelona: Tenim sis dofins en una banyera i un problema perquè s’incompleixen les normatives. Cal prendre una decisió que responguin a la marca Barcelona i la protecció dels animals que s’ha fet sempre a la ciutat.

Durant la jornada, ha estat la presidenta de Faada, Carla Cornella, qui ha llançat la proposta d’enviar els dofins que queden al zoo al santuari que s’està fent a les illes gregues. A la jornada també hi ha participat la presidenta de Futur Animal, Emma Infante. La segona de les taules ha servit per presentar i debatre sobre el projecte Zoo XXI, una proposta que han presentat Leo Anselmi i Rossi Carro.

1 resposta
  1. Blanca Muñoz says:

    Ya es hora de crear nuevos modelos pedagógicos para mostrar los animales a los niños. Los actuales zoos sólo muestran seres tristes, descontextualizados y privados de libertad.

    Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *