“desÀrtic”: l’espai d’art siNesteSia i Greenpeace uneixen les seves forces per lluitar per l’Àrtic

 

Montse Pérez, creadora de l’espai d’art siNesteSia i comissària també de les exposicions animalistes de “El Venadito”, col·labora aquesta vegada amb Greenpeace per conscienciar-nos sobre el desglaç de l’Àrtic.

La mostra, que tindrà lloc al Centre Cívic Sagrada Família de Barcelona del 5 al 27 de desembre, ​​pretén, mitjançant l’art, conscienciar al gran públic de la importància de conservar la regió àrtica i no incrementar la temperatura global del planeta, el que ja està passant, i el que està provocant el desglaç de la zona nord.

Com bé ens recorda Greenpeace, el desglaç del pol, no només implica desastres terribles a la zona, sinó que repercuteix en tot el globus. En les seves pròpies paraules: “la crema de combustibles fòssils és el principal causant del canvi climàtic, de manera que la solució passa per acabar amb la dependència del petroli. La prohibició de prospeccions, lliure navegació comercial, accions militars i pesca abusiva en el seu territori són prioritàries “.

La intenció de Greenpeace és seguir pressionant a totes les institucions perquè es creï una “reserva marina que salvaguardi l’Àrtic de qualsevol acció intrusiva i salvi aquest espai únic del món”.

La mostra exhibirà les 40 millors obres dels artistes que es presentin a la convocatòria. Les obres es posaran a la venda finalitzada l’exposició, el 80% del seu import és per a l’artista i el 20% serà per a Greenpeace. Ni siNesteSia ni el Centre Cívic Sagrada Família perceben res per l’exposició.

Si vols participar pots presentar la teva obra fins el 29 d’octubre. Aquí et deixem les bases de la convocatòria.

 

Sílvia Esteve

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *