El Govern espanyol autoritza una nova mesura per evitar l’atropellament de linxs a les carreteres

El Govern espanyol ha autoritzat la instal·lació de la senyalització amb detecció remota amb l’objectiu d’evitar més atropellaments de linxs a la província de Badajoz.

Decisió important a favor del benestar i la supervivència del linx a Espanya. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha adjudicat el contracte d’obres d’“Instal·lació de senyalització amb detecció remota per evitar atropellaments de linxs a la carretera N-432”, a la província de Badajoz i per un import de 244.904 euros.

El tram on es desenvoluparan les obres se situa entre el municipi extremeny d’Usagre i el límit provincial de Còrdova, encara que es preveu la possibilitat d’instal·lar-lo a altres emplaçaments de la Xarxa de Carreteres de l’Estat d’Extremadura.

El linx, un animal en risc d’extinció a Espanya, ha patit diversos atropellaments mortals a Extremadura en els darrers temps. Sense anar més lluny, dos exemplars joves van morir atropellats a les carreteres extremenyes en poc més de 24 hores durant el mes de juliol del 2021. Per tant, la nova mesura impulsada pel Mitma suposa un pas endavant en favor del benestar i la supervivència d’aquest mamífer inclòs al Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades a la Xarxa de Carreteres de l’Estat.

El projecte preveu la instal·lació de senyalització lluminosa, tant vertical informativa i de perill, com obligació de reducció de velocitat per la presència propera de linxs. Aquesta senyalització només s’activarà en registrar l’aproximació dels linxs a partir del senyal que emeten els collarets de radiofreqüència dels exemplars reintroduïts. La instal·lació inclou tota la instrumentació necessària per al funcionament autònom amb energia solar i el registre i tractament de dades i imatges en temps real via 4G.

Els llocs escollits per a aquest projecte s’han seleccionat a partir de l’anàlisi de moviments registrats per aquests collarets en els darrers anys i seran objecte d’actualització prèvia en funció dels comportaments i moviments dels animals.

Aquesta actuació s’inclou en el marc del Protocol de Col·laboració subscrit el juny de 2015 amb el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, per al desenvolupament d’actuacions de reducció del risc d’atropellament d’espècies animals incloses al Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades a la Xarxa de Carreteres de l’Estat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *