El Zoo de Barcelona ja no farà més exhibicions de dofins

L’Ajuntament ha suspès els espectacles per l’inici de les obres de remodelació de la piscina d’aquests mamífers. Quan es torni a obrir, l’any 2017, ja no es faran exhibicions

Barcelona ha fet un altre pas en el camí del respecte animal. I també en el de la coherència política. Fins avui dimarts 17 d’octubre de 2015, el Zoo de Barcelona organitzava diferents espectacles perquè els visitants poguessin veure com salten els dofins a canvi d’una sardina o com passen per dins d’una anella de plàstic. Tot això es feia des d’una ciutat que és pionera en la prohibició de celebrar espectacles amb animals salvatges. Aquesta contradicció, criticada tant des dels col·lectius animalistes com pels empresaris del sector del circ, ha acabat avui.

El Zoo de Barcelona ha començat les obres per ampliar l’actual Delfinari i construir-hi una gran plataforma amb capacitat per a 100 persones que permeti als visitants observar aquests mamífers sense necessitat de fer cap exhibició. L’únic entreteniment que tindrà el públic serà el de veure com els cuidadors alimenten els dofins. Les obres duraran 20 mesos i van en la direcció de transformar el zoo en un espai més amable per als animals i més respectuós. Aquesta decisió la va prendre l’anterior govern municipal, en mans de CiU. Històricament, Barcelona ha estat una ciutat capdavantera en el respecte animal i, si existeixen ombres en aquest lideratge, gairebé totes estan dins de les parets del Zoo de Barcelona. Les entitats animalistes i també els propis treballadors han denunciat en diferents ocasions l’estat en que es troben els animals. Hem recuperat una campanya de SOS Delfines contra aquest tipus d’espectacles.

Espanya és el setè país del món en nombre de delfinaris, segons denuncia l’entitat SOS Delfines, que denuncia que està demostrat científicament que “els cetacis pateixen considerablement en captivitat ja que no poden satisfer les seves necessitats de comportament i fisiològiques”.

Des de Tincungos considerem que els zoològics no són els espais adients per als animals i que no té cap mena de sentit tenir animals en captivitat en plena ciutat. Existeixen clares alternatives de futur com la del Zoo XXI, més pedagògiques i respectuoses.

Autor de la fotografia: Juan Barbosa

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *