Flamencos, Torrevieja

Els flamencs es reprodueixen per primera vegada a les salines de Torrevella

Els flamencs es reprodueixen per primera vegada a les salines de Torrevieja (Alacant). S’estima que la quantitat de cries supera els 600 exemplars.

Una important colònia reproductora d’unes 1.000 parelles de flamenc comú ha trobat en la mota central que divideix la llacuna de Torrevieja el lloc perfecte per reproduir-se. Segons informa la Generalitat Valenciana, s’estima que la quantitat de cries supera els 600 exemplars. No existeixen precedents, des que es té registres, de la reproducció de les aus en aquesta zona, tot i que sí que consten alguns intents frustrats, com el que va tenir lloc a la llacuna de la Mata l’any 2001.

La colònia reproductora de flamencs es troba en una zona molt llunyana, gairebé al centre de la llacuna, el que fa difícil estimar les xifres d’adults i cries que existeixen en l’actualitat. La xifra concreta d’exemplars serà confirmada un cop que les cries abandonin el lloc i es puguin comptabilitzar el número de nius.

Durant la primera quinzena de maig, personal de la Conselleria de Medi Ambient i de les mateixes Salines va constatar la construcció de nius de flamenc a les motes centrals que divideix l’explotació salinera. Des d’aquest moment, es va establir un discret pla de vigilància sobre la incipient colònia, amb la finalitat que disposessin de la tranquil·litat necessària perquè tot el procés arribés a bon terme.

El flamenc és una espècie d’au amb uns requeriments molt precisos per a la seva reproducció, com són la necessitat d’una tranquil·litat absoluta i el manteniment dels nivells d’aigua. Avui dia, passades les dates més crítiques del procés reproductiu, han conclòs amb un notable èxit la incubació i eclosió de l’ou que, generalment, solen posar per cada niu, podent-se observar les nombroses llars de joves flamencs, de color grisenc, que romanen en els voltants de la colònia reproductora sent alimentats pels progenitors.

El confinament ha afavorit les condicions de tranquil·litat al parc natural, principalment per l’absència de soroll ambiental provocat pel trànsit habitual i el freqüent vol d’avions i avionetes sobre la zona. Abans d’entrar en l’estat d’alarma, ja es va observar una inusual concentració de flamencs en les llacunes de Torrevieja, que va anar incrementant-se a poc a poc en els mesos del confinament. Un cop aixecades les restriccions, també s’ha constatat la persistència de flamencs a la zona.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *