Gossos de races considerades potencialment perilloses podran participar en caceres a la Comunitat Valenciana

Juristes i entitats animalistes contrariats davant les imminents modificacions sobre una recent Llei de Caça .

El text jurídic, signat el passat 14 de juny per Elena Cebrián, diu al seu article tres punt primer que: “Queda prohibit (…) l’ús de gossos de presa durant tot el període” . Emprar gossos de presa per caçar entraria en conflicte amb la llei 50/99 sobre el Régimen Jurídico de la Tenencia de Animales Potencialmente Peligrosos i la seva transposició valenciana el decret 16/2015 que regula les obligacions de la tinença i conducció de GPP. Portar morrió, romandre lligats amb corretges de no més de metre i mitg de llarg, no portar per persona més d’un alhora i la prohibició del seu ensinistrament per estimular la seva agressivitat són algunes de les restriccions que haurien de contravenir els caçadors si desitgen servir-se d’aquests tipus de gossos en la seva activitat.

Els animalistes porten una mica menys de dues dècades denunciant la inoportunitat de la llei 50/99 també anomenada la Llei del GPP i veuen en el canvi de rumb de la Consellera d’Agricultura una doble intenció difícil de tolerar. La mateixa persona que va signar la prohibició i que en el passat havia fet declaracions sobre la necessitat d’implementar més i millors normes de protecció animal promou ara el canvi. Hi ha dues dades rellevants: quatre de cada deu gossos maltractats, robats o abandonats són caçadors i les gosseres estan saturades de gossos de races potencialment perilloses . Si s’afegeixen tots dos factors de risc s’incrementaran les dades que ens situen en el cim del rànquing d’abandonaments a Europa.

La necessitat de suports per aprovar els pressupostos sembla que ha empès a Elena Cebrián a ignorar les recomanacions de diferents instàncies judicials que desaconsellen la mesura. Advocacia de la Generalitat i el Consell Jurídic Consultiu han mostrat seriosos dubtes sobre la legalitat dels canvis i en última instància conviden a que es condicioni la seva continuïtat a l’anàlisi de les conseqüències. Amb les imatges encara fresques en la retina en les quals dos gossos que, a instàncies del seu amo, destrossen a un cadell de porc senglar en el municipi valencià de Simat de la Valldigna la decisió d’Elena Cebrián dóna motiu a la polèmica.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *