Ibèria assumeix errors en la pèrdua del gat Itchy però no destinarà personal per a la seva recerca

Andrea Barragán, la propietària del gat que Iberia va perdre fa dotze dies a l’aeroport del Prat, s’ha reunit aquest matí amb el gerent d’Iberia, Josep Lluís Fargas, i la responsable d’Atenció a les Companyies, Rosa Baños. Durant la reunió, que ha durat al voltant d’una hora, els delegats d’Iberia han tornat a comunicar-li que “no tenen perquè fer res” malgrat que han assumit errors. “El transport d’equipatge, el handling, de Monarch, la companyia en què va volar Itchy, el porta Iberia, però el dia que es va perdre al taulell d’Iberia em van dir que era Swissport l’empresa que s’encarregava quan aquesta només fa la lliurament “anota Barragán. Els representants de la companyia li han reiterat que no pensen destinar personal per a la seva recerca. “M’han informat que segueixen comunicant als treballadors perquè ho sàpiguen, alguns dels quals fan rondes durant el dia, però que no poden destinar a ningú a patrullar a la nit” revela Barragán, que lamenta que “això no és suficient” .

Fargas i Baños han insistit de nou que la responsabilitat administrativa és de Monarch, que va obrir una investigació el mateix dia en què van succeir els fets. Una investigació que ha de aclarir on es va trencar el transportí en què viatjava Itchy per determinar les causes de la pèrdua. “Monarch em va trucar el mateix dissabte i em van comunicar que posaven en marxa la investigació, sé que han sol·licitat veure les imatges de les càmeres, encara que Iberia diu que no es veu res, cosa que jo no em crec perquè alguna cosa s’ha de veure” . Des del departament de comunicació d’AENA, que assegura que ha facilitat tots els mitjans per trobar Itchy, afirmen que la responsabilitat és de Monarch: “El bitllet d’avió el va adquirir amb aquesta companyia, que contracta un tercer per fer el transport, i per tant la responsabilitat és de Monarch, la interlocució no ha de ser amb Iberia Handling, la reclamació ha d’anar dirigida a la companyia aèria “.

La notícia positiva és que els representants d’Iberia li han dit que si que pot demanar acreditacions per accedir a la terminal corporativa de la T2, prop de l’edifici G, on van veure a Itchy per última vegada, el cap de setmana. “Al taulell d’Iberia també em van dir que els caps de setmana no es podia entrar, els primers dies van ser una presa de pèl” denúncia Barragán, que afegeix que “només els he de passar les hores que vindré”. Això permetrà a la propietària dedicar més hores a la recerca del seu gat. Fins dimecres passat, cinc dies més tard de la seva desaparició, Andrea no va poder accedir al recinte i només de tres a vuit del vespre. La recerca no va donar fruits, però l’endemà de matinada un operari va veure diverses vegades a Itchy, a qui va reconèixer per la seva collaret verd, a la zona corporativa de la T2. Va ser llavors quan Andrea va demanar que li deixessin anar de nit perquè amb el soroll que hi ha durant el dia pel trànsit aeri els gats s’amaguen. Aquest dilluns ja va poder estar de nou fins a les tres de la matinada, una cosa que portava demanant des que va desaparèixer, amb una persona de seguretat i una voluntària que treballa en aquesta terminal. “Poder anar el cap de setmana em permetrà estar més hores perquè treballo i aquests últims dies vaig de set a deu”. També podrà posar gàbies trampa: “Dilluns ja vaig posar una, els altres dies no perquè estic poques hores i no vull tancar una gata que estigui embarassada i que es quedi allà tancada quan em vagi”.

Barragán segueix sense creure’s la versió oficial dels fets que avui li han tornat a exposar els delegats d’Iberia. Una versió que conclou que el transportí on viatjava l’animal va caure de la cinta trencant-se, que operaris d’Iberia Handling el van posar llavors en un carret i que amb les vibracions del moviment el transportí es va acabar de trencar i el gat va fugir espantat. “L’ancoratge de la part de darrere del transportí està trencat i un ancoratge no es trenca amb les vibracions, el transportí va rebre un cop abans o després del seu trasllat a les dependències de Swissport” afirma Barragán, que llança el mateix missatge que ha donat als representants d’Iberia per mostrar la seva desesperació, “no estem parlant d’una maleta sinó d’un animal”.

Article de Xavi Tedó

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *