La Comunitat de Madrid ha suspès l’activitat investigadora de laboratori Vivotecnia després de constatar indicis de maltractament animal

La Comunitat de Madrid ha suspès l’activitat investigadora del laboratori Vivotecnia després de constatar en una inspecció indicis de maltractament animal. La decisió s’ha produït arran de la denúncia de l’ONG Cruelty Free International, que ha publicat un vídeo amb imatges terribles del maltractament que patien els animals en aquest centre d’experimentació.

La Conselleria de Medi Ambient, Ordenació de Territori i Sostenibilitat de la Comunitat de Madrid ha suspès l’activitat investigadora del laboratori Vivotecnia de la localitat madrilenya de Tres Cantos després de fer una inspecció i constatar indicis de maltractament animal.

Segons ha informat el Govern regional en un comunicat, aquesta inspecció es va produir “després de tenir coneixement el passat dijous d’un vídeo en què posaven de manifest conductes que suposarien una infracció molt greu de la normativa que regula l’ús d’animals d’experimentació en aquest laboratori d’assajos clínics”.

El Govern ha detallat que, després de comprovar l’existència d’aquests fets, “es va procedir immediatament a suspendre de manera temporal l’activitat investigadora, amb la prohibició expressa de realitzar nous projectes amb animals”. A més, es va posar en coneixement del que passava al Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA), amb qui la Comunitat de Madrid està en comunicació permanent “per si calgués obrir diligències prèvies i posar els fets en coneixement d’un jutjat per un suposat delicte de possibles maltractaments cap als animals”.

La Conselleria de Medi Ambient, Ordenació de Territori i Sostenibilitat ha assegurat el benestar dels animals residents al laboratori, que han quedat sota la cura i la supervisió de la pròpia Comunitat de Madrid i d’un veterinari in situ responsable del benestar animal, en tant es determina el destí dels mateixos. En els propers dies, els animals seran traslladats a centres d’acollida amb la seva posterior adopció, en funció del que estableix la normativa de protecció dels animals utilitzats en experimentació i altres fins científics.

L’ONG Cruelty Free International va ser qui, a partir d’una profunda investigació, va revelar públicament el passat divendres 10 d’abril les imatges que demostren actes terribles de crueltat contra els animals de laboratori Vivotecnia, una organització ubicada a la localitat madrilenya de Tres Cantos que es dedica a la investigació toxicològica i farmacèutica i que treballa per a la indústria cosmètica, química, agroquímica i amb productes sanitaris.

En les imatges compartides per Cruelty Free International es pot observar com els animals pateixen maltractament físic i tota mena d’abusos verbals de manera sistemàtica i injustificada per part dels treballadors de laboratori. En el vídeo difós per l’ONG es poden escoltar frases com: “Como Hitler, pasajeros al tren”, “Dejale que se rompa la columna, no pasa nada”, “Muérete hijo de puta “o” Me cago en el puto perro”.

La Direcció General de Drets dels Animals celebra el tancament de Vivotecnia

Sergio Torres, activista i màxim responsable de la Direcció de Drets dels Animals, ha valorat així el tancament per part de la Comunitat de Madrid de laboratori Vivotecnia: “Ens congratulem de la ràpida resolució d’aquest cas i reconeixem la lluita dels col·lectius que han donat veu a aquests animals. En els propers dies els animals seran traslladats a centres de protecció. Esperem que la justícia porti fins al final la investigació i que puguem aclarir els fets esdevinguts en aquest centre d’experimentació animal”.

El director general de Drets dels Animals ha explicat que “Des del minut un, la Direcció General de Drets dels Animals ens vam posar a treballar en coordinació amb l’entitat anunciant, en aquest cas Cruelty Free i amb les administracions competents en la Comunitat de Madrid i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, en mans del SEPRONA per aclarir els fets ocorreguts en aquest espai. Avui diumenge, la Comunitat de Madrid ha establert el tancament de manera cautelar de les instal·lacions i, a partir de demà, treballarem per donar-li una ubicació als animals que actualment estan dins d’aquest recinte”.

Sergio Torres també ha volgut aprofitar la notícia del tancament de laboratori Vivotecnia per “agrair als centenars i a les centenars d’activistes que han estat protestant, que han estat donant veu als animals de centre de protecció animal, i dir que des de la Direcció General de Drets dels Animals estarem sempre i treballarem sempre per aclarir fets de maltractament animal, com és el cas que ens esdevé en aquest moment i per millorar els mecanismes de protecció animal de tots els espais, i en aquest cas en els centres d’experimentació animal”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *