La Guàrdia Civil rescata 111 animals en una situació deplorable a Màlaga

Els investigadors han detectat més de 500 infraccions administratives relacionades amb el benestar animal.

El maltractament i l’abandonament animal segueixen sent unes de les xacres més importants de la societat espanyola. En aquesta ocasió, el Seprona, sota la direcció i coordinació de la Fiscalia de Medi Ambient, està investigant 34 persones per delictes de maltractament i abandonament de diferents animals a diversos municipis de la província de Màlaga. En total, han estat rescatats fins a 111 animals que es trobaven en una situació deplorable.

Els investigadors de la Guàrdia Civil han fet 236 actuacions relatives a la inspecció de gosseres de particulars, explotacions ramaderes, nuclis zoològics i refugis d’animals. En aquestes investigacions s’han detectat més de 500 infraccions administratives relacionades amb el benestar animal, la manca d’idoneïtat dels allotjaments, manca d’alimentació i aigua, higiene animal, manca d’assistència veterinària o registres documentals i sanitaris.

Els agents van trobar animals malalts, sense menjar ni aigua i fins i tot assassinats a cops

Durant les actuacions, els agents han trobat animals malalts de leishmaniosi, sarna o altres patologies que no havien rebut assistència veterinària. També gossos a qui els havien amputat les orelles o la cua sense justificació, cavalls abandonats sense menjar ni aigua en plena onada de calor i fins i tot animals assassinats a cops.

Després de les intervencions, els animals han estat posats sota la protecció d’associacions i protectores a disposició de les autoritats competents. Només en els casos menys greus, els animals han quedat en poder dels seus propietaris sota la supervisió i el control de les autoritats que tenen competència en la matèria.

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Màlaga, algunes associacions protectores d’animals, així com veterinaris de la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Aigua i Desenvolupament Rural de la Junta d’Andalusia han estat presents durant les investigacions dutes a terme.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *