La organització animalista Libera! compleix 10 anys

L’entitat ha aconseguit guanyar moltes batalles en aquest temps, com evitar la venda d’animals a La Rambla de Barcelona.

Ja fa 10 anys que l’associació Libera! es va constituir a Barcelona amb un objectiu molt clar: l’alliberament animal. Durant tot aquest temps, Libera! ha estat capaç d’incrementar la seva presència a diferents municipis: ja té tres delegacions a Catalunya, quatre més a la resta de l’Estat espanyol i nou més a l’Amèrica Llatina. La seu de l’entitat, coneguda com l’Ecocentre, es troba a l’Eixample i funciona com a centre cultural animalista. En aquest local, se celebren reunions, tallers de cuina vegetariana, passis de documentals i molts actes per intentar conscienciar de l’alliberament animal. El món animalista ha canviat molt en tot aquest temps i no ens trobaríem en el lloc on estem si no fos per la seva tasca.

En aquests deu anys, Libera! ha revolucionat la manera d’entendre la lluita animalista, i ja acumulen notables victòries. Entre les principals campanyes destaca la seva participació en Prou! (la protesta que va aconseguir que es prohibissin les curses de braus a Catalunya); la pressió per forçar el tancament de les parades que venien animals enmig de la Rambla de Barcelona; fomentar la reconversió de les botigues que venien animals en mercats ambulants; denunciar fins aconseguir la sanció contra MísterGuau per comprar cadells amb menys de tres mesos de vida per comercialitzar-los; les diferents campanyes per una Catalunya lliure d’animals al circ, així com la famosa campanya de pressió perquè la elefant Susi abandonés el Zoo.

Després de 10 anys, Libera! continua amb ganes de seguir lluitant en favor de l’alliberament animal i de seguir acumulant victòries.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *