L’Ajuntament de Barcelona retira els pals d’agilitat de l’àrea d’esbarjo per a gossos de la Prosperitat

Els veïns del barri de la Prosperitat ja no tornaran a patir per l’estat físic dels seus gossos quan surtin a passejar per la gran zona d’esbarjo canina de la Meridiana. Des del mes de gener els usuaris que acudeixen a aquestes instal·lacions demanaven la retirada dels pals d’agilitat en considerar-los perillosos per a la integritat física dels animals.

Finalment l’esforç veïnal ha donat els seus fruits. Després d’una nombrosa recollida de signatures, l’Ajuntament ha considerat adient retirar els pals d’agilitat que hi havien instal·lats al recinte. Uns pals que serveixen per a entrenaments d’habilitat propis per a gossos preparats per a aquest tipus d’activitats.

Aquest espai del districte de Nou Barris es va inaugurar al mes de desembre de 2016 sent la primera gran àrea d’esbarjo per a gossos de Barcelona. Un espai d’uns 700 metres quadrats ubicat dins de l’àrea verda compresa entre l’Avinguda Meridiana, la Via Favència i el carrer de la Cooperació.

El recinte situat al barri de la Prosperitat destaca per ser un espai còmode per anar a passejar al costat del teu gos, un lloc tranquil per als propis animals, i també, un punt de convivència social per als veïns de Nou Barris.

El projecte va comptar amb una forta inversió de 600.000 euros. Una aposta des de l’Ajuntament de Barcelona per la convivència entre les persones i els animals de companyia. Així ho va remarcar el dia de la seva inauguració Janet Sanz, la cinquena tinent alcalde i regidora de Nou Barris: “Barcelona vol ser ciutat amiga dels animals. Aquest primer espai d’esbarjo per a gossos és un pas endavant per generar espais de convivència “.

Després de la inauguració, els veïns de la Meridiana van quedar molt satisfets amb les prestacions de l’àrea d’esbarjo, però amb el temps van veure que la zona d’habilitat era perjudicial per a la integritat física dels seus animals. Els gossos es feien mal colpejant amb aquestes estructures compostes per materials sòlids. Després de la queixa veïnal i la retirada dels pals per part de l’Ajuntament, els veïns i els gossos ja poden gaudir del recinte en la seva plenitud sense cap tipus de temor.

El problema amb les instal·lacions d’agilitat per a gossos no preparats no s’ha donat tan sols en el recinte de la Prosperitat. Segons Àngela Coll, portaveu de la Plataforma Espai Gos Barcelona, ​​alguns veïns de les àrees de Teixonera i de la Barceloneta volen retirar algunes de les instal·lacions dirigides a l’ús d’habilitat canina en considerar-les perilloses per a l’estat físic dels seus animals. De moment, des de l’Ajuntament no s’ha determinat cap mesura però asseguren estar disposats a modificar les infraestructures d’aquestes àrees si els usuaris ho consideren oportú per al bé dels seus animals.

1 resposta
  1. Juve Kim says:

    No entenc perque als parcs avui 2023 es prohibeix els gosos i/o animals de companya. Entenc que hagi la obligaciò de portar lligat i recollir defecacions i es sancioni si aixo no es fa. Pero perque no puc seure lliurement amb el meu gos? Perque esta aquesta prohibiciò d’acces alguns parcs? Podeu contestar jo visc a Esplugues i la multa es de 450€. Ara tots els caps de setmana hi han botellonas fent soroll i deixant brutucia de papers i llaunes arreu.

    Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *