L’Ajuntament d’Osca multarà les persones que no netegin correctament els orins dels seus animals

Des de dilluns 1 de febrer, els responsables dels gossos han de netejar els orins dels seus animals d’acord amb la modificació de l’Ordenança de Seguretat i Convivència de l’Ajuntament d’Osca.

L’Ajuntament d’Osca ha recordat a través d’un comunicat que des del dilluns 1 de febrer entra en vigor la modificació de l’Ordenança de Seguretat i Convivència que obliga els responsables a diluir amb aigua neta o amb aigua amb vinagre els orins dels seus animals de companyia que afectin el mobiliari urbà, a edificacions, a voreres o qualsevol altre element.

La modificació de l’Ordenança també recull que els propietaris han de portar en tot moment una ampolla per poder procedir a la neteja dels orins. Per aquest motiu, l’Àrea de Medi Ambient repartirà ampolles en els propers dies amb l’objectiu de donar a conèixer aquest nou procediment.

Per tant, a partir del dilluns 1 de febrer, no netejar els orins dels animals de companyia o no portar una ampolla amb aigua neta o amb aigua amb vinagre serà considerat una infracció lleu i, conseqüentment, podrà comportar una multa. A més, es manté l’obligatorietat de recollir i netejar els excrements dels animals de forma convenient, netejant en cas de ser necessari la part de carrer mobiliari afectat.

L’Ajuntament d’Osca ha aprofitat aquest comunicat per recordar que, tot i que l’accés dels gossos als parcs està permès, els animals han d’anar sempre sota control, amb collaret, subjectes mitjançant corretja (excepte a les zones acotades) i amb morrió en cas de ser necessari.

A més, el consistori ha posat èmfasi que els animals de companyia tenen l’accés prohibit als massissos enjardinats, als estanys i a les fonts. La presència dels animals a les zones enjardinades causa danys importants sobre les plantes, de manera que aquesta acció serà considerada infracció greu.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *