L’elefanta Dumba, captiva en un jardí de Caldes de Montbui

La Campanya #FreeDumba demana que la Generalitat confisqui l’animal a la seva propietària per maltractament

Ja s’han recollit més de 61.000 signatures a change.org

Comptar amb espai suficient per viure, desenvolupar-se i campar al seu aire és segons molts entesos en matèria animalista un dret irreprotxable dels animals. Segurament, en això mateix han d’estar pensant les més de 61.000 persones que han signat per al decomís de la Dumba, un elefanta que ara viu en un jardí de poc més de 100 metres quadrats, segons la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels animals (FAADA).

La versió de la propietària és força diferent. Segons ella, l’animal està gran part del temps en un espai de 300 metres quadrats i durant diversos períodes, la Dumba té accés a tota l’àrea  enjardinada, que compta amb més de 7.000 metres quadrats. Però la veritat és que la Yvonne Kludsky, propietària de l’animal, no ho té fàcil, després que l’ajuntament de Caldes de Montbui hagi declarat que no es compleix la normativa en termes de seguretat, ja que el sòl no és urbanitzable i per tant no es poden instal·lar les tanques necessàries. La “pilota” està ara en mans de la Generalitat, responsable última de decomissos, però que fins al moment no s’ha plantejat de forma clara la confiscació de l’elefant.

La Dumba va ser capturada quan era una cria per ser utilitzada en diversos negocis al llarg de la seva vida, com rodatges audiovisuals i Circs. Des FAADA critiquen que l’animal, que ja té 41 anys, visqui en un espai reduït i sense una altra companyia, fet totalment anòmal per a animals tan sociables com els elefants.

Segons l’associació animalista FAADA, que ha interposat diverses denúncies, la seva propietària s’ha negat sistemàticament a adaptar l’espai on es troba aquesta elefanta. La mateixa organització critica que les administracions competents, la Generalitat de Catalunya i en menor mesura l’ajuntament de Caldes, no hagin actuat amb la suficient contundència davant el que consideren “un cas de maltractament animal”. Des del consistori afirmen que no han pogut fer més, atès que no és competència seva el decomís.

La Campanya #FreeDumba compta amb cada vegada més suports i Míriam Martínez, responsable d’animals salvatges de FAADA, és optimista: “amb aquesta onada de suports i la força mediàtica que està produint-se, crec que tenim raons per ser optimistes. Altrament, haurem d’elevar el to davant d’un cas flagrant de maltractament animal “

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *