Logronyo impulsa la identificació, vacunació i esterilització dels animals de companyia

L’Ajuntament de Logronyo i els veterinaris de la Rioja s’han unit per impulsar la identificació, la vacunació i l’esterilització dels animals de la ciutat.

Logronyo, en la seva aposta per ser una ciutat pet-friendly, ha presentat la campanya ‘Un dels nostres’, una iniciativa que pretén impulsar “tres accions bàsiques per al benestar dels animals de companyia com són la vacunació, l’esterilització i el microxipat o identificació”, tal com ha explicat la regidora responsable de l’Àrea de Benestar Animal, Amaia Castro.

L’Ajuntament de la capital de La Rioja va signar el setembre de 2021 un acord amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de la Rioja per actuar de manera conjunta en benefici dels animals. “La ciutadania confia el benestar dels seus animals a les clíniques i hospitals veterinaris”, ha declarat la regidora. “Les clíniques veterinàries són la manera més efectiva que la informació arribi als responsables dels animals, ja que els centres veterinaris són el millor canal de contacte amb aquests”.

La campanya ‘Un dels nostres’ comptarà amb una important difusió a Logronyo a través de suports municipals com són les pantalles digitals. També mitjançant les clíniques i centres veterinaris, als quals des de la Regidoria de Benestar Animal se subministraran materials informatius, flyers i els seus corresponents dispensadors, així com bosses de roba amb la imatge de la campanya, que inclou missatges com “vacuna’m, perquè evita malalties perilloses per a animals i persones”, “esterilitza’m, perquè millora la salut i el comportament”, i “posa’m microxip, perquè així podré tornar a estar amb tu si em perdo”.

“Posa’m microxip, perquè així podré tornar a estar amb tu si em perdo”

Amb aquesta acció, el consistori logroñés i el Col·legi de Veterinaris van un pas més enllà de la informació sobre l’obligatorietat de la identificació, vacunació i esterilització dels animals. Un dels principals objectius és incidir amb aquest tipus d’accions divulgatives “en els beneficis que suposen per als animals aquestes tres accions, com ara evitar malalties o fins i tot millorar la salut i el comportament dels animals”, ha destacat Amaia Castro.

Julián Somalo, president del Col·legi de Veterinaris, ha subratllat el fet que “per primera vegada, l’Ajuntament de Logronyo ha incorporat a la seva plantilla la figura d’un veterinari i que, a més, ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·legi”. A més ha remarcat que “els centres veterinaris són la primera baula entre les autoritats i la ciutadania per difondre els drets dels animals i això és el que ens va moure a signar aquest acord de col·laboració”.

Per acabar, Somalo ha explicat la importància que té per als animals la difusió d’una campanya sobre esterilització i el microxipat o identificació i ha recordat que “en qualsevol actuació que es vulgui emprendre en matèria de benestar animal cal comptar amb la professió veterinària”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *