Nou mesos de presó per al propietari d’un gos que va aparèixer penjat a Jódar

Gràcies a l’esforç i la perseverança de l’Associació Galgos del Sur, el responsable de la mort de Simba ha estat castigat.

El Jutjat Penal número 2 de Jaén ha condemnat a nou mesos de presó el propietari de Simba, un gos de raça llaurador que va aparèixer penjat en un mas en ruïnes de Jódar, municipi de Jaén. A més, al responsable dels fets se li ha imposat una pena de 3 anys d’inhabilitació especial per a la tinença d’animals i els exercicis de professió, ofici o comerç que hi tingui a veure.

La sentència final ha estat possible gràcies a la denúncia inicial dels fets per part de l’Associació Màgina Animal de Jódar i la lluita insaciable de la protectora Galgos del Sur. L’organització de defensa de llebrers va exercir com a acusació popular al judici de la mort de Simba. En un primer lloc, el cas va ser arxivat pel Jutjat d’Instrucció número 3 d’Úbeda i posteriorment va ser reobert per l’Audiència Provincial de Jaén després d’un recurs d’apel·lació presentat per la mateixa associació.

Segons indica Galgos del Sur, la sentència considera que durant el mes d’octubre 2020, el propietari de Simba va conduir el gos fins a un mas en ruïnes de la localitat de Jódar i, “guiat per l’ànim d’ocasionar-li la mort, va lligar una corda al coll de l’animal i a una biga per penjar-lo”. Posteriorment, “l’acusat va procedir a donar de baixa l’animal”, al·legant falsament un accident com a causa de la mort.

El cas de Simba: una mort que no ha quedat impune

Dulce Aguilera, del despatx jurídic Justícia Animals & Medi Ambient i advocada de Galgos del Sur, ha valorat positivament el judici contra el propietari: “Ens sentim tremendament satisfets per la sentència obtinguda, ja que ens hem trobat amb multitud de traves al llarg del procediment per tirar-ho endavant”.

Tot i això, Aguilera lamenta que “si no hagués estat per la personació com a acusació popular de Galgos del Sud, aquest cas haguessis estat arxivat i oblidat per complet sense cap tipus de repercussió, tal com passa en la gran majoria de procediments penals per maltractament animal i on l’acusació la fa el fiscal”.

L’advocada de defensa animal considera que “precisament aquí és on rau la importància de les acusacions populars i particulars en aquest tipus de procediments on pràcticament es converteixen en garants de la continuïtat del procés penal”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *