Relaxa’t amb el teu gos!

Esteu estressats? Sentiu que necessiteu compartir més temps amb el vostre gos? Cansats de les activitats de sempre? Patrícia Guerrero ens ofereix una fantàstica alternativa: el Doga, ioga amb el teu gos. Aquesta activitat, que va néixer als EUA de la mà de Suzi Teiltelman, ha estat adaptada per Guerrero, educadora canina titulada en Doga (no en ioga, ja que són conceptes diferents) incloent també estiraments per a gossos esportistes i exercicis de propiocepció. Encara que segurament molts us heu quedat una mica desconcertats, aquesta és una activitat per a tot tipus de persones i gossos, cada un amb el seu estil i al seu ritme.

Quin és l’objectiu del Doga? Tal com ens explica Guerrero, aquesta activitat té com a objectiu principal “poder relaxar-te amb el teu company” i “connectar amb ell” d’una forma molt original. Gràcies a les postures adaptades i als massatges que es realitzen a la sessió, el nostre gos aprendrà a habituar-se a estar amb altres gossos de manera tranquil·la i relaxada. Els humans també aprendrem a fer estiraments als nostres companys perquè no pateixin cap lesió i mantinguin un bon estat físic, com nosaltres. Com ens explica l’educadora, la rutina del Doga és la següent: massatge i estiraments, postures inspirades en el ioga, estiraments i, finalment, relaxació, amb música i conte zen inclosos. A part de ser una activitat relaxant i divertida, permet al nostre gos la possibilitat de socialitzar-se amb altres congèneres, així com l’exercici realitzat millorarà la seva flexibilitat i circulació.

Però com es percep el DOGA quan ets alumne? Encara que ho hem preguntat als nostres amics canins, no hem pogut transcriure, així que hem parlat amb una de les alumnes humanes, Silvia Speroni, que acudeix a classe amb Grillo.
Grillo, un mestís tipus Jack Russell de vuit anys, va ser adoptat per la Silvia en fa cinc. No sabem què mals moments va viure abans de tenir la sort de compartir la vida amb la seva actual companya humana, però Grillo encara té moltes pors i estrès. Per intentar que el seu amic tingui millor qualitat de vida i aconsegueixi estar més tranquil, Silvia es va apuntar a les classes de Doga, mitjançant recomanació d’una amiga. Ella ja havia practicat ioga abans, així que li va semblar una bona idea poder compartir aquesta activitat amb ell. “La part que més m’agrada és la de les posicions difícils, en Grillo es queda tan petrificat que es deixa fer tot”, comenta entre rialles la Sílvia. També li encanten els estiraments, que li ofereixen la possibilitat de manipular al gos i de ensenyar-li que les carícies no són res dolent. Però sobretot el moment més especial és el de la relaxació “tot i que ha de durar poc, sinó no ho aguanten”.

“És una bona activitat per a gossos que no els agrada que els toquin” ens comenta la Sílvia al final de l’entrevista. Gràcies a aquesta activitat Grill és molt més sociable amb humans i amb altres gossos, amb els quals li agradi o no, ha de compartir classe o parc, ja que també es pot realitzar a l’exterior. Ja per acabar, si heu llegit l’article i us han entrat ganes de practicar Doga, al web de Patricia Guerrero, Pat Educadora Canina , se’ns ofereixen dues maneres de realitzar aquesta disciplina: a casa, mitjançant un curs en línia, o en una sala de ioga per humans, compartint l’experiència amb més companys.

Ah !!! Se m’oblidava, Grillo ens ha dit que el trobava “Gua-Ommmmmmmmmmm”; )

Sílvia Esteve

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *