Tincungos és ara Animalados

Comencem una nova temporada amb un web renovat i obert a tots els animals

Ara fa quatre anys, vam iniciar aquest projecte amb l’objectiu d’oferir als amos dels gossos i als amants dels animals en general informació veraç i compromesa. Intuíem que era necessari un espai informatiu que ajudés a les persones que tenen gos a conèixer la legislació vigent, les possibilitats d’oci amb els nostres estimats gossos i també consells educatius per facilitar la relació i la convivència. Però també teníem clar que aquest nou espai havia de ser reivindicatiu. No vivim al marge. Des d’aquest espai intentem fer pressió per ajudar a que tothom entengui que els animals no són persones però tampoc no són objectes ni mercaderia. Volem fer entendre que els animals s’han de tractar bé, que s’han de respectar, que tenen sentiments i que com més cura tinguem del medi ambient i dels éssers vius que ens envolten, més a gust viurem com a espècie.

Després de quatre anys dedicant molts esforços al projecte, estem satisfets. Hem aconseguit 10.000 lectors mensuals i, a més, molts de vosaltres ens escriviu constantment per informar-nos de notícies que podem cobrir, de platges que ja no accepten gossos o d’altres que sí que n’accepten. També hem rebut correus d’ajuntaments que ens demanen consell perquè volen instal·lar àrees d’esbarjo per a gossos als seus municipis i també hem vist néixer una nova associació, Espai Gos BCN, que reivindica més àrees per als gossos de Barcelona. En resum, creiem que la informació que estem donant des d‘aquest web és útil.

 També sabem que encara queda molta feina per fer. La presència de gossos a les ciutats és cada cop major i això està provocant que es replantegi l’espai que els grans municipis han de destinar als gossos i també algunes normes. Volem estar presents en aquest nou pacte de ciutat. Però també hi ha un debat molt interessant sobre els zoos, sobre els dofins tancats en piscines, sobre les escletxes de la llei de protecció animal… i també volem estar primera línia. I també volem tenir més en compte els gats. La seva presència a la ciutat és altíssima (tant a les llars com al carrer o als refugis) i sabem que els amos dels gats n’estan completament enamorats. Intentarem ser útils també per a ells. Per tot això hem decidit créixer, i canviar Tincungos per Animalados. Sí, a partir d’ara som i estem Animalados.

A més del canvi de nom, hem renovat el web i hem incorporat dos espais nous: Un és ‘Els Amics d’Animalados’, que volem que esdevingui una finestra per a les entitats que treballen sobre el terreny i que tenen moltes coses per explicar i reivindicar. Totes les entitats animalistes tindran l’oportunitat d’escriure el que considerin. L’altre espai es diu “Escapa’t amb el gos’ i vol ser una guia per ajudar als amos dels gossos a sortir a fer activitats amb els seus millors amics.

Per acabar, us volem agrair el suport i també demanar-vos un cop de mà. Cada cop que compartiu el nostre contingut per les xarxes socials ens ajuda  molt i cada cop que ens escriviu per donar-nos alguna informació ens permet posar el focus sobre temes que sovint desconeixem. Sense vosaltres, no podríem ser i estar Animalados.

Gràcies!

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *