Wuhan prohibeix el consum d’animals salvatges durant cinc anys

Wuhan, la ciutat xinesa en la qual probablement es va originar la pandèmia de coronavirus, ha prohibit oficialment la cria i el consum d’animals salvatges durant cinc anys.

Les autoritats de Wuhan, lloc d’origen del coronavirus, ha anunciat la prohibició del consum de qualsevol tipus d’animal salvatge durant cinc anys. La ciutat xinesa es convertirà així en un “santuari de vida silvestre”, on es prohibeix la caça, excepte per a “accions relacionades amb la investigació científica, regulació de la població, monitorització d’epidèmies, malalties i altres circumstàncies especials”, segons ha informat la cadena de televisió nord-americana CBS.

La mesura oficialitzada detalla que: “Es prohibeix de manera total el consum d’animals salvatges i dels seus productes, la prohibició s’aplica a tots els animals terrestres, també els inclosos en la llista estatal d’animals protegits, els animals de valor econòmic o científic important, els que creixen i es reprodueixen en condicions naturals i els animals salvatges criats per l’home”.

Com a part de la prohibició, l’administració local de Wuhan controlarà de manera estricta la cria d’animals exòtics per evitar que aquests es destinin a l’alimentació. A més, la ciutat asiàtica formarà part d’un pla més ampli en tot el país que comprarà els animals als ramaders que crien espècies salvatges.

Recordem que l’origen de la pandèmia de coronavirus està relacionat amb Wuhan, una ciutat xinesa d’uns 11 milions d’habitants situada a la província de Hubei. Els investigadors coincideixen que el virus va fer el salt d’un animal a un humà en un cas de “desbordament zoonòtic”. Un dels llocs més sospitosos és el mercat majorista de marisc de Wuhan, un mercat on es comercialitzava amb més de 30 espècies d’animals diferents, inclosos escorpins, ratpenats o escurçons.

La prohibició de Wuhan arriba després que les províncies xineses de Hunan i Jiangxi anunciessin al llarg de la setmana passada que oferiran subsidis als grangers perquè abandonin les cries d’animals salvatges. Segons informa el diari China Daily, l’objectiu és que totes aquestes persones puguin rebre un pla d’ajuda perquè es dediquin a la ramaderia d’animals com porcs i pollastres o al cultiu de verdures i fruites.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *