Zahara de los Atunes fumiga les seves platges amb lleixiu amenaçant el medi ambient

Zahara de los Atunes va fumigar amb lleixiu les platges urbanes de la seva localitat per desinfectar la zona de coronavirus, una decisió molt desafortunada que ha pogut causar un dany mediambiental irreparable.

La junta de veïns de l’Entitat Local Autònoma de Barbate i l’Associació de Comerciants de Zahara de los Atunes van promoure la setmana passada una campanya de fumigació amb lleixiu per a les platges urbanes de Zahara de los Atunes (Cadis). L’objectiu principal d’aquesta lamentable mesura era que els menors poguessin sortir a passejar a partir del diumenge 26 d’abril sense tenir cap risc de contagiar-se de coronavirus durant aquesta primera fase de desconfinament.

Després d’expandir-se les notícies sobre aquesta mesura, la Junta d’Andalusia ha rebutjat l’acció realitzada pels veïns i comerciants de Zahara de los Atunes i ha demanat a les localitats andaluses que actuïn amb sentit comú. Alhora, diferents entitats de defensa del medi ambient han mostrat el seu malestar per una decisió que pot perjudicar greument les dunes i posar en perill a diverses espècies animals.

Greenpeace Espanya, després de conèixer els fets, ha publicat un tuit en què ha expressat el seu descontentament dient que: “Fumigar amb lleixiu platges en plena època de cria d’aus o de desenvolupament de la xarxa d’invertebrats que sustentaran la pesca costanera i destrossar el valor turístic de litoral, no és una de les idees de Trump. Està passant a Zahara dels Atunes “.

Maria Dolors Iglesias, presidenta de l’associació de voluntaris de Trafalgar, en declaracions per a Antena 3 ha explicat que la fumigació: “Ha arrasat els espais amb dunes i han anat contra totes les normes. Ha estat una aberració el que han fet, tenint en compte a més que el virus viu a les persones i no a la platja. És una bogeria el que han fet contra la pròpia platja “.

El president de l’Entitat Local Autònoma, Agustín Conejo, ha reconegut en declaracions a Canal Sur Andalusia que “fumigar la platja amb lleixiu va ser un error”, però que van prendre aquesta decisió “amb la millor intenció de protegir els menors” perquè poguessin passejar per la platja, tot i que admet que “aquesta va ser una actuació equivocada”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *