FAADA denuncia la manca d’implicació de les administracions catalanes en el cas de ‘L’Hípica dels Horrors’

Uns èquids i dos gossos d’una hípica del Bruc segueixen en mans del maltractador tot i estar en perill les seves vides. FAADA ha denunciat la desídia de les administracions catalanes en aquest cas que ha estat anomenat com ‘L’Hípica dels Horrors’.

El passat 20 de gener, la Fundació FAADA va rebre unes imatges molt dures de l’estat d’uns èquids i dos gossos en una hípica al Bruc (Anoia, Catalunya). Per comprovar la veracitat dels fets, Laura Riera, tècnica i especialista en èquids de la fundació, es va desplaçar al lloc dels fets. Allí es va trobar amb animals en molt males condicions físiques i psicològiques, sense accés a menjar i aigua.

La situació d’aquests animals del Bruc ja havia estat denunciada per la propietària de la finca (actualment llogatera) durant el passat mes d’octubre als Mossos d’Esquadra. Ja en aquell moment, els animals estaven molt desatesos, però amb el pas del temps han empitjorat considerablement.

Al seu moment, els agents dels Mossos d’Esquadra van enviar les diligències a l’Ajuntament del Bruc i al Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural (DAAC). Tot i això, ningú no es va preocupar de l’estat dels animals fins que des de FAADA es va requerir l’actuació immediata als càrrecs del DAAC el passat divendres 20 de gener, quan van tenir constància del cas.

Segons els serveis territorials del DAAC, després de la inspecció d’octubre es va fer un seguiment, però segons indica Laura Riera de FAADA: “no entenem aquest seguiment de quatre mesos en què s’observa que no hi ha menjar ni aigua i els voltants dels animals són plens de cadàvers de cavalls, sense una actuació contundent. Segons el protocol que haurien d’haver aplicat, en casos de condició corporal 0-1 s’ha d’avisar un veterinari clínic abans de 48 hores i cal fer el decomís immediat”.

A més, el passat divendres FAADA va informar els serveis territorials de la disposició d’un lloc on portar els animals, concretament al refugi de l’Associació Defensa Èquids. Les administracions competents van indicar que es procediria al decomís el mateix dilluns, mentre que un cos dels Agents Rurals s’encarregaria de vigilar els animals per garantir-ne el benestar.

No obstant això, sorprenentment, diumenge aparegué el propietari dels èquids amb un camió i els veterinaris del DAAC, que malgrat poder immobilitzar-los i decomissar-los, el va autoritzar a emportar-se’ls a dues explotacions diferents.

Davant la incomprensió dels fets, la Fundació FAADA ha denunciat la manca d’implicació del DAAC i de l’Ajuntament del Bruc en incomplir les obligacions com a administració competent en un cas on la vida dels animals corre un greu perill i, tot i això, es permet que aquests segueixin en mans dels seus maltractats.

“L’únic que importa a les autoritats és que els animals estiguin en instal·lacions legalitzades, però poc els preocupa la vida i el benestar. Aquest cas és tan sols un dels molts que tenim oberts. El 2022 no es va realitzar ni un sol decomís, és a dir, no només no avancem, sinó que a Catalunya anem enrere pel que fa a la protecció dels animals”, comenta Laura Riera.

FAADA exigirà la incoació de l’expedient sancionador per incompliment de la normativa de protecció animal, la inhabilitació del propietari i el decomís dels animals. La preocupació més gran de la fundació de protecció animal és que els cavalls acabin a l’escorxador.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *