La gossera de Barcelona bat el rècord d’adopcions

En un any els barcelonins han adoptat 1.164 animals, 722 gossos i 442 gats

Les adopcions d’animals al Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) van créixer durant el 2014, arribant a la xifra de 1.164 animals (722 gossos i 442 gats). Tots ells van trobar una família acollidora durant l’any passat i van poder abandonar les instal·lacions de la gossera. L’Ajuntament està convençut que l’increment en el nombre d’adopcions és gràcies a “la renovació del web, l’impuls de les xarxes socials i la major presència al carrer, amb estands i desfilades a les principals festes i convocatòries populars de la ciutat”, segons la pàgina web municipal.

La crisi, doncs, no només no ha afectat negativament les adopcions d’animals, sinó que les famílies han seguit acollint a casa animals de companyia. A més, el Centre també ha facilitat el retrobament de 714 animals perduts (628 gossos i 86 gats) amb els seus propietaris. Aquesta xifra també és la més alta que s’ha aconseguit mai. L’equipament municipal ha allotjat cada mes una mitjana de 163 gossos i 118 gats.

La renovació del web www.bcn.cat/adopta, l’ús més intensiu de les xarxes socials i la presència amb un estand propi en les principals festes i convocatòries populars de la ciutat han permès donar més visibilitat al Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona i a la feina que hi fan els professionals que hi treballen i els voluntaris, bàsics per poder millorar l’atenció que es dóna als animals. El número de voluntaris també ha assolit un rècord històric durant el 2014, amb 160 membres.

La nova gossera

L’actual mandat municipal ha consolidat el futur de la gossera de Barcelona que, des de fa temps, s’havia decidit que canviaria la seva ubicació, però es desconeixia on aniria a parar. Finalment, s’ha acordat la construcció del nou equipament en uns terrenys propietat de l’Ajuntament de Barcelona situats a Montcada i Reixac i ja estan en marxa tots els tràmits urbanístics que permetran fer realitat el projecte durant el proper mandat. Mentre s’ha fet aquesta feina, però, l’actual CAACB ha millorat les seves instal·lacions, renovant alguns espais i serveis a l’espera del nou centre.

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, que és el responsable de les polítiques de benestar animal de la ciutat, ha destacat que el CAACB ha de ser un centre obert a la ciutadania i un espai de convivència. Un dels aspectes que també es vol seguir treballant fa referència a la formació. Estudiants de Veterinària de la Universitat de Barcelona ja poden realitzar pràctiques al CAACB i al Punt d’Esterilització de gats urbans del Viver Tres Pins, sota la tutela dels veterinaris responsables d’aquests equipaments, i Barcelona, a través de la UAB, impulsarà aquest any el primer postgrau de l’Estat en Antrozoologia, que és l’estudi de les relacions entre les persones i els animals de companyia.

Volem tenir un equipament de referència, modern i obert, un centre d’acolliment però també un espai on fer recerca i formació, posant l’èmfasi en el seu paper integrador i terapèutic”, ha destacat Jordi Martí, que ha posat de relleu el paper fonamental que juguen les entitats i els voluntaris, sense els quals no seria possible presentar unes xifres tan positives.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *