Les associacions amenacen amb no recollir més gossos abandonats si el PSOE no retira l’esmena a la Llei de protecció animal

Més d’un centenar d’associacions de protecció animal proposen deixar de recollir els animals que provinguin de l’abandonament de la caça si l’esmena del PSOE tira endavant.

“Seran milers d’animals els que deambulin pels carrers i haurà de ser l’administració la que se’n faci càrrec”, afirma en un comunicat Maite Cubillo, portaveu de l’agrupació de més d’un centenar d’associacions de protecció dels animals.

Aquest conjunt d’associacions animalistes s’ha dirigit al PSOE per mostrar el seu rebuig davant l’esmena presentada de la futura Llei de Benestar Animal en què s’exclou els animals que s’utilitzen a la caça. Davant d’aquesta situació, les entitats de protecció animal han informat que, si no es retira aquesta esmena, es farà una crida a la vaga a tot Espanya.

Les associacions adverteixen del greu problema social que suposa l’abandonament d’animals a la nostra societat, situant Espanya a la cua d’Europa en la manera com tractem i considerem els animals, especialment els de companyia. Tal com reflecteix la Fundació Affinity cada any al seu estudi ‘Ell Mai ho faria’, centenars de milers de gossos i gats són abandonats al territori espanyol i recollits per les protectores de defensa animal.

La Llei de protecció animal, a priori, suposa un avenç ferm en la lluita contra el maltractament animal i de l’abandonament institucional i sistèmic que pateix Espanya. Tot i això, l’esmena presentada pel Partit Socialista Espanyol provocaria una distinció entre els gossos que viuen en una llar i els gossos que estan involucrats en activitats com la caça, provocant així una discriminació en l’espècie que empitjoraria, encara més si és possible, la situació daquests animals.

L’esmena presentada pel PSOE obre la porta al maltractament, a la cria indiscriminada i sense control, a la matança de cadells nounats en funció del seu sexe, al sacrifici de gossos que no reuneixen les característiques per ser un futur campió, a l’abandonament del llebrer brut, al qual es trenca una pota o la femella que no val per criar, a l’entrenament amb càstigs, a l’existència de caus i habitacles sense les mínimes condicions de benestar on viuen gossos de caça, etc.

A conseqüència d’aquesta crua realitat, les associacions de defensa animal demanen una llei que protegeixi tots els gossos igual, evitant greus situacions de maltractament i abandonament. Si se’ls exclou, si se’ls nega els drets i la protecció que han de tenir, suposarà agreujar encara més la vida dels gossos de caça, les de les rehales i dels animals auxiliars de caça.

Els gossos de caça: els animals més castigats per la societat espanyola

Prop de 70.000 gossos vinculats a la caça s’abandonen anualment a tot el país. La majoria són rescatats per les associacions animalistes. “Els recollim ferits, apallissats, amputats, caquèctics, terroritzats… Fa dècades que ens fem càrrec d’aquests animals, i gràcies a una gran base social de socis d’aquestes associacions i particulars, es destinen milions d’euros al rescat d’aquests animals quan realment la responsabilitat és de les administracions. És una obligació dels Ajuntaments el rescat i el manteniment”, expressen les entitats de defensa animal.

“Sense aquesta feina desinteressada de les associacions de protecció animal d’Espanya, tornaríem a veure els gossos malalts, atropellats, pels carrers, per les muntanyes, com als països subdesenvolupats, com a l’Espanya de fa 50 anys. Tot plegat per una decisió política del PSOE, pressionat pel sector de la caça. Un sector minoritari en aquest país i que provoca centenars d’accidents, morts i desequilibris ambientals”, afegeixen.

Per tant, en cas de no retirar el PSOE la seva esmena, les associacions animalistes faran una crida a totes les entitats de protecció animal per deixar de recollir i rescatar animals dels carrers i aleshores hauran de ser els ajuntaments, com és la seva obligació, els qui es facin càrrec íntegrament d’aquest servei. Tots els gossos han de ser protegits igual i per la mateixa llei.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *