Detingut un veterinari per tallar il·legalment crestes a més de 4.000 galls per a baralles

La persona detinguda va tallar la cresta de galls de manera il·legal fins a 17 províncies.

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Cornellius, ha anunciat la detenció a València d’un veterinari de 59 anys, com a presumpte autor d’un delicte de falsedat documental i delicte continuat de maltractament animal. El professional detingut hauria tallat de manera il·legal la cresta de més de 4.000 galls per a baralles il·legals entre aquests animals.

Després de tenir coneixement del descrestat i el desbarbat dels galls per part del veterinari, els investigadors van sol·licitar a la seva clínica veterinària les actes pertinents per a aquesta activitat. Després d’analitzar-les, la Guàrdia Civil ha descobert més de 100 documents en què figuraven 4.445 galls mutilats tipus “combatent espanyol”, tant mascles com femelles.

El veterinari va dur a terme aquest tipus de maltractament als galls a les províncies d’Alacant, Almeria, Astúries, Càceres, Cadis, Cantàbria, Castelló, Granada, Huelva, Madrid, Múrcia, Palma de Mallorca, Pontevedra, Sevilla, Toledo i València. En algunes d’aquestes ciutats ni tan sols va arribar a ser present, estenent una acta falsa.

La Guàrdia Civil, en un comunicat, ha explicat que tots els galls van ser descrestats i desbarbats quan tenien un mes, tres mesos i fins i tot nous mesos de vida. La legislació marca que només es pot fer aquest tall en menys de 72 hores des del naixement d’un gall.

Normalment, aquest tipus de pràctiques són utilitzades per a les baralles il·legals de galls. Legalment, aquesta mutació es fa a aquesta espècie per benestar animal i, exclusivament, als mascles. Aquest fet porta com a conseqüència un postoperatori molt dolorós, ja que afecta nombroses terminacions nerviosa.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *