FAADA denuncia l’empresa Echadero de los Camellos pel maltractament a una cria de dromedari a Lanzarote

El passat 7 de juny es va fer viral a Instagram un vídeo en què es denunciava el maltractament que patia una cria de dromedari de l’empresa Echadero de los Camellos al Parc Nacional de Timanfaya, a Lanzarote.

A les imatges del vídeo-denúncia es pot contemplar com un home subjecta amb una corda un dromedari adult que té amarrat a la part del darrere una cria. Dos homes més es trobaven pujats a les cadires que carrega l’animal, mentre que un quart, li propina empentes i cops de forma reiterada perquè s’aixequi.

La cria de dromedari, davant la impossibilitat d’aixecar-se per l’excessiu pes que està carregant per a la seva edat, s’arrossega per terra intentant posar-se dreta sense èxit. Aquesta escena es repeteix durant diversos minuts, sumant-se més homes que continuen forçant l’animal a realitzar una tasca per a la qual no està físicament capacitat i provocant patiment, angoixa i estrès.

“Hem interposat denúncia davant l’Ajuntament de Yaiza, sol·licitant que es procedeixi a l’obertura d’un expedient sancionats, adjuntant com a prova, a més del vídeo, un informe veterinari que corrobora el maltractament a la cria dromedari”, indica Sandra Vega, advocada de FAADA (Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals).

El que ha passat vulnera la normativa de protecció animal tant a nivell municipal com autonòmic i nacional

Tal com informa la Fundació, el que ha passat al Parc de Timanfaya vulnera la normativa de protecció animal tant a nivell municipal com autonòmic i nacional. En primer lloc, és evident el trencament de l’Ordenança Municipal de Tinença d’Animals de Companyia i Potencialment Perillosos de l’Ajuntament de Yaiza, que prohibeix maltractar els animals o sotmetre’ls a pràctiques que els pugui produir patiments o danys injustificats, així com l’ús dels mateixos en activitats que suposin patiment i maltractament.

D’altra banda, a les imatges hi ha una clara vulneració de la Llei 8/1999, 30 d’abril de protecció dels animals de les Canàries, on es prohibeix l’ús d’animals en activitats que comportin maltractament.

Finalment, l’article 24 de la Llei 7/2023 de la recentment aprovada Protecció dels Drets i el Benestar dels Animals estableix l’obligació de tractar sempre els animals d’acord amb la seva condició d’éssers sintents i la de manejar-los amb mètodes que no els provoqui patiment, maltractament o estats d’ansietat o por.

A més, FAADA recorda que a l’article 25 de la llei esmentada s’estableix que queda prohibit utilitzar mètodes i eines invasives que causin danys i patiments als animals. I a l’apartat e) del mateix article, es prohibeix de forma expressa la utilització dels animals en activitats turístiques que els impliquin angoixa, dolor o patiment.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *