Descobreix les tres millors platges per a gossos de Catalunya

L’estiu ja és aquí! Des d’Animalados t’ho expliquem tot sobre les tres millors platges de Catalunya que permeten l’accés als gossos perquè et puguis fer una capbussada amb el teu millor amic de quatre potes.

Platja de la Rubina (Castelló d’Empúries)

Aquesta platja de la Costa Brava, també coneguda com la platja salvatge, va ser la primera d’Espanya a permetre l’accés i el bany dels gossos. Les bones valoracions dels usuaris que han visitat aquest lloc la situen entre les millors platges per a gossos de Catalunya.

La platja està formada per sorra fina daurada i es troba ubicada dins del Parc Natural Aiguamolls de l’Empordà, una zona subjecta a nombrosos programes de restauració dels ecosistemes, especialment dunes que estan protegides per un tancat perimetral que cal respectar.

A més de la zona reservada per gaudir de l’estada amb els gossos, la Platja de la Rubina compta amb nombrosos serveis lúdics i d’entreteniment com guinguetes, zona de windsurf i zona de kitesurf.

La zona fitada per a peluts és molt espaiosa, això sí, no compta amb un equipament especial. Tot i això, cal destacar que l’espai disposa de papereres i no gaire lluny del perímetre caní es troba el servei de salvament i socorrisme de la platja.

Opinió dels usuaris

Els usuaris que han visitat la Platja de la Rubina destaquen que és un espai net i ben conservat. A més, valoren de manera positiva que la seva superfície sigui de sorra fina, ja que aquest material no fa malbé les potes dels gossos, cosa que sí que succeeix en platges de roca i pedres.

Un altre aspecte positiu que remarquen els visitants d’aquesta platja de la Costa Brava és que hi ha un ambient molt tranquil i familiar. Tot i que, durant els mesos d’estiu, la platja compta amb més usuaris del que és habitual, l’experiència sol ser amena i agradable per a tothom.

Per a molts es tracta de la millor platja per a gossos de Catalunya i això és en gran part gràcies a l’amplitud de la superfície de la zona fitada per a peluts. Finalment, un altre aspecte molt valorat és la possibilitat d’arribar al lloc amb facilitat i amb la possibilitat de pàrquing.

Ubicació

Platja canina de Pineda de Mar (Pineda de Mar)

L’Ajuntament de Pineda de Mar va habilitar aquest espai d’esbarjo caní del Maresme el juny de 2017. La zona fitada per a gossos està ubicada entre la Platja del Poblenou i la Platja de la Riera i davant de dos càmpings, el Bellsol i Cavall de Mar. L’espai està delimitat per una tanca de fusta que permet reconèixer quin és l’espai concret habilitat pels gossos.

La platja canina de Pineda de Mar està formada per sorra fina i aigua neta i cristal·lina. Oberta els 365 dies de l’any i sense restricció horària, l’espai està dotat de dutxes per a persones i animals, paperers i servei de neteja.

Per afavorir la convivència entre usuaris i un correcte manteniment del lloc, la platja compta amb un panell informatiu amb les normes que cal complir:

-És obligatori recollir els excrements dels gossos i llençar-los a les papereres. Si cal s’ha de llençar aigua on hagin orinat.

-Els gossos només poden accedir a la zona delimitada (sorra i aigua) d’aquesta platja canina.

-Els gossos no poden utilitzar les dutxes de les platges del municipi.

-Els animals han de disposar de la identificació amb microxip.

-Els animals han de portar una placa identificativa o qualsevol altre mitjà adaptat al collaret de l’animal on consti el seu nom i el telèfon del propietari.

-Portar un morrió apropiat per a la tipologia de cada raça d’animal.

-Els GPP han d’anar lligats per mitjà d’un collaret i una cadena o corretja que no sigui extensible i de longitud inferior a dos metres.

-Els animals no poden ser portats per menors de 16 anys.

-No es pot portar més d’un gos potencialment perillós per persona.

Opinió dels usuaris

Els usuaris destaquen que es tracta d’una platja neta i espaiosa on els peluts poden córrer i jugar sense cap mena de problema. A més, valoren de manera positiva que estigui tan ben senyalitzada, així com fitada i protegida de la resta de persones que acudeixen a la Platja de la Riera o del Poblenou.

Un altre aspecte que agrada molt als visitants d’aquest espai és el seu equipament: papereres, panell amb les normes, dutxes per a persones, servei de neteja i, especialment, destaca la presència de dutxa per a animals, un servei gens habitual a la resta de les platges per a gossos de Catalunya.

Per acabar, les persones que han acudit a aquesta platja de Pineda de Mar remarquen positivament la presència propera de vigilants, que de manera assídua passen per la zona canina per assegurar-se que tot funciona amb tranquil·litat.

Ubicació

Platja de les Salines (Cubelles)

Aquesta platja de 450 metres de longitud està ubicada al costat de la central tèrmica de Cubelles i està activa per a l’esbarjo caní des de l’any 2015. Es tracta d’un espai de sorra fina habilitat per a gossos durant tot l’any i sense cap mena de restricció horària .

L’espai, que no disposa de cap equipament especial per a gossos més que una petita font d’aigua, està ben conservat i net d’obstacles perquè els gossos puguin jugar i córrer sense cap mena de problema. Això sí, des de l’Ajuntament de Cubelles posen èmfasi en la responsabilitat dels amos dels gossos a l’hora de recollir els seus excrements per poder mantenir la neteja i la tranquil·litat del lloc.

Opinió dels usuaris

Els visitants de la Platja de les Salines de Cubelles destaquen que, en general, es tracta d’un espai tranquil on els gossos poden córrer i jugar sense obstacles que puguin fer-los malbé i a través d’una sorra fina que beneficia el benestar dels coixinets de les potes.

Els usuaris valoren que la zona canina està neta i que el bany també és agradable, ja que no es troba brutícia a l’aigua. D’altra banda, remarquen que l’espai acotat per a gossos està ben senyalitzat i força apartat i recollit de les altres dues platges de Cubelles no aptes per a gossos.

Finalment, les persones que han acudit a la platja destaquen que, tot i ser un espai caní tranquil, durant la temporada alta d’estiu hi sol haver molta afluència d’usuaris. Tot i això, si tothom és responsable, l’ambient es manté amè i agradable per passar una bona estona acompanyat del nostre millor amic pelut.

Ubicació

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *