Intervinguts dos linxs protegits que havien estat venuts de forma il·legal en un establiment de Toledo

Els linxs, que vivien en una gàbia ubicada al jardí de l’habitatge del seu propietari, ara són en un centre d’Alacant de la fundació AAP Primadomus.

La Guàrdia Civil ha investigat una persona com a presumpta autora d’un delicte relatiu a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics, en posseir dos linxs de les espècies ‘Caracal caracal’, considerades espècies protegides. Així mateix, els agents han investigat un home i una dona com a presumptes autors de trànsit d’espècies protegides, ja que són els venedors d’aquests dos animals.

La investigació es va iniciar quan el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil va tenir coneixement de la possible existència de dos linxs en una propietat del municipi de Santiurde de Toranzo (Cantàbria). El propietari d’aquests dos felins estaria fins i tot traient-los a passejar per zones públiques.

Després de diverses comprovacions, els agents van localitzar una gàbia ubicada al jardí d’un habitatge, lloc on es trobaven els linxs de l’espècie Caracal caracal. Aquesta espècie està inclosa com a espècie protegida dins el Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de la Flora i Fauna Salvatge (CITES).

Agents durant el decomís dels linxs/Guàrdia Civil

Per aquest motiu, els agents van sol·licitar al propietari dels linxs diversa documentació, i van poder comprovar que no acreditava la seva legítima tinença, en no posseir el permís d’importació CITES o certificat de cria en captivitat, entre altres irregularitats.

Continuant amb les investigacions, els agents van posar en coneixement de la Subdirecció General de Biodiversitat Terrestre i Marina del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, les irregularitats al comerç d’espècies protegides, així com una infracció a la llei de repressió del contraban.

Els animals van ser venuts en un establiment de Toledo

Posteriorment, els agents van constatar que els dos linxs havien estat venuts en un establiment de la província de Toledo, per la qual cosa components del SEPRONA es van desplaçar fins al lloc. Un cop allà, van poder verificar que els animals havien estat venuts sense factura i sense els documents que acreditaven la seva legal procedència.

Davant d’aquesta situació, els agents van instruir diligències en qualitat d’investigats els responsables de l’establiment, com a presumptes autors d’un delicte relatiu a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics, per tràfic d’espècies protegides.

Per aquests fets, la Guàrdia Civil, juntament amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, va activar el protocol per assignar als linxs un lloc dins de la xarxa de centres de rescats CITES, que per les seves característiques i capacitats fos més adequat per a albergar els animals.

Així, personal de la fundació AAP Primadomus, una organització que té entre els seus objectius el rescat i la rehabilitació d’animals salvatges amb seus a Espanya, els Països Baixos i Alemanya, es van fer càrrec dels felins. En concret, els felins han estat traslladats al centre que tenen a la província d’Alacant.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *