La Guàrdia Civil investiga un home per deixar morir 70 vaques en una finca de Càceres

Almenys 70 cadàvers de vaques i animals en estat molt deficient en una explotació ramadera de Càceres.

Agents de la Guàrdia Civil de Còria (Càceres) han investigat un home pels delictes de maltractament i abandonament animal, amb resultat de mort sobre almenys 70 vaques, després de la suposada omissió de la deguda atenció i cura dels animals.

La investigació va començar el mes de novembre passat, després que els Serveis Veterinaris Oficials de la Junta d’Extremadura alertessin de la presència d’almenys 70 vaques mortes en una explotació ramadera situada al terme municipal de Casas de Millán (Càceres).

Els cadàvers dels animals es trobaven en diferents fases de descomposició, mentre que alguns animals vius estaven en un estat de carn deficient, amb una pèrdua important de pes i de la massa muscular, previsiblement per una alimentació insuficient o inadequada.

L’explotació ramadera de Casas Millán, el màxim exponent del maltractament animal

Els agents de la Guàrdia Civil han compartit algunes de les terribles experiències viscudes durant aquesta investigació. Un exemple va ser quan diversos dies després d’una de les primeres inspeccions va ser trobat el cadàver d’una vaca que en aquella primera inspecció era viva, tot i que aquesta presentava una extrema primesa i permanència a terra sense poder aixecar-se.

També es va localitzar el cadàver recent d’una altra vaca que dies abans havia estat observada, al mateix lloc, en mal estat i que no es podia aixecar del fang, fets que evidenciaven la manca de cura, assistència o ajuda subministrada pels seus cuidadors, a sabent l’estat en què es trobaven els animals, que no tenien recipients d’aigua o farratge al lloc on alimentar-se.

Després de tots aquests fets, el 13 de gener passat els agents del SEPRONA van instruir diligències penals, davant la suposada comissió dels delictes de maltractament i abandonament animal, davant de l’home responsable de la cura dels animals. Aquestes diligències ja han estat enviades al Jutjat d’Instrucció, en funcions de Guàrdia, de la ciutat de Càceres.

La Guàrdia Civil recorda la importància de denunciar qualsevol cas de maltractament o abandonament

Després dels fets succeïts a Casas de Millán, la Guàrdia Civil ha recordat que el maltractament i l’abandonament animal és un delicte que es castiga amb penes de presó, multa i inhabilitació, segons la gravetat i les circumstàncies del cas, i que el Codi Penal ha estat reformat l’any 2023 per ampliar la protecció dels animals i endurir les sancions.

Així mateix, la Guàrdia Civil fa una crida a la ciutadania perquè denunciï qualsevol cas de maltractament o abandonament animal del qual en tingui coneixement, a través del telèfon 062 o de l’aplicació mòbil Alertcops, o bé, a través del formulari anònim de col·laboració amb la Guàrdia Civil, al següent enllaç:

https://www.guardiacivil.es/es/colaboracion/form_contacto/index.html

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *