Trobats morts dos gossos i cinc gats després de ser abandonats en un pis durant dos mesos

Els animals van ser trobats sense vida entre excrements i brutícia. Els gossos van haver de recórrer al canibalisme davant de la desesperació per la manca d’aliment.

Maltractament animal i horror a Montcada i Reixac (Barcelona). Al mes de març, una sòcia de FAADA (Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals) va alertar la Fundació que una persona podria haver deixat tancats al seu pis els seus animals sense menjar ni aigua durant més de dos mesos. Després de rebre l’avís, les tècniques de l’organització de defensa animal es van activar per investigar i verificar els fets.

Segons asseguraven diferents testimonis, la investigada havia adoptat dos gossos (Fada i Rayo) i sis gats. Tot i això, a principis de gener, aquesta persona va abandonar el pis on vivia, assegurant-li a una veïna que havia entregat els animals a un refugi, cosa que ni molt menys va passar.

Tal com explica FAADA, el 27 de febrer, la suposada exparella de la investigada va anar a la finca del domicili i va detectar que alguna cosa rara estava passant al pis. Ho va comentar a una veïna que, preocupada, va alertar la Policia Local de Montcada i Reixac i els Mossos d’Esquadra, indicant que presumptament s’estava cometent un greu delicte de maltractament animal, en què corrien seriós perill les vides de dos gossos i cinc gats.

Segons informa la Fundació, la Policia Local de Montcada va contactar amb la propietària del pis, i li va exigir que es personés a l’immoble per accedir a l’habitatge. Tot i la negativa inicial de la dona, la policia va insistir amb l’objectiu de rescatar els animals que continuessin vius, aconseguint finalment que aquesta acudís al pis.

Els agents van trobar un panorama horrible i desolador

Quan els agents van accedir a l’interior del pis, es van trobar amb un panorama horrible i desolador. El pis era ple d’excrements i brutícia. A la inspecció es van trobar dos gossos sense vida en avançat estat de descomposició. També hi havia les restes de dos gats, que possiblement havien estat menjats pels gossos davant de l’absència d’aliment durant un temps tan prolongat. Un tercer gat va ser trobat sense vida a una altra de les habitacions, mentre que de la resta dels animals no hi havia rastre.

FAADA especifica que els veïns van assegurar que des de feia mesos no es veia la propietària dels animals ni ningú que es fes càrrec dels animals, així com que es percebia una olor forta de descomposició procedent del pis. Ara, el Jutjat d’Instrucció investiga la dona per un suposat delicte de maltractament d’animals domèstics agreujat pel resultat de la mort.

La Fundació de defensa animal s’ha personat com a acusació popular en el procés, per assegurar que es faci justícia per a aquests animals que s’han deixat morir de manera tan cruel. A més, l’entitat ha sol·licitat privació cautelar a la investigada del dret a la tinença d’animals, així com a convivència i retirada dels animals que pogués posseir o tenir en propietat avui dia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *