Comissats 458 xais i 17 cabrits no identificats i sense la documentació sanitària pertinent a l’Alt Penedès

Un dispositiu conjunt del Departament d’Acció Climàtica, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals van comprovar que els animals no estaven identificats i no disposaven de la documentació sanitària pertinent.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA), conjuntament amb els Agents Rurals i veterinaris del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Barcelona (DACC) van realitzar una inspecció el passat 22 de juny a dues instal·lacions il·legals de l’Alt Penedès.

Durant la visita, el dispositiu va comprovar que un total de 458 xais i 17 cabres no estaven identificades amb el número de registre de l’explotació o explotacions d’origen ni disposaven de la documentació sanitària de trasllat pertinent. Davant aquesta situació, el Departament d’Acció Climàtica va denunciar administrativament els seus dos responsables i va comissar els animals.

Els animals no disposaven de la documentació sanitària pertinent

A més, durant aquesta actuació es van requisar medicaments que s’estaven subministrant als animals sense la prescripció veterinària pertinent.

Una de les instal·lacions il·legals inspeccionades/Generalitat de Catalunya

Aquestes actuacions estan emmarcades dins del Protocol d’inspeccions en relació amb la normativa de seguretat alimentària, ordenació ramadera, benestar i sanitat animal i del Protocol d’actuacions de control d’animals de producció en indrets o instal·lacions no registrades i sacrifici fora d’escorxador.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *