Chimpancés, rescate

L’Institut Jane Goodall rescata tres ximpanzés a Angola

L’Institut Jane Goodall ha rescatat tres ximpanzés femelles que vivien en horribles condicions a Angola. Després de molts esforços, els animals ja descansen al santuari de Tchimpounga.

Després de més d’un any de negociacions amb el govern angolès, l’Institut Jane Goodall al Congo ha rescatat Johana, Rickita i Tina, tres ximpanzés femelles que vivien en horribles condicions com a animals de companyia il·legals al costat d’un restaurant de Cabinda, a Angola, un país veí de la República de Congo.

Rebeca Atencia, veterinària i directora de l’Institut Jane Goodall Congo, va viatjar diverses vegades a Angola per conèixer l’estat de salut de les tres ximpanzés, la situació era pèssima. Johana i Rickita, les dues femelles adultes, estaven tancades en una gàbia de ciment on havien viscut les dues últimes dècades. En l’última visita, Tina, la cria de ximpanzé, es trobava retinguda pel propietari del restaurant a la part del darrere d’una camioneta.

L’Institut Jane Goodall Congo normalment treballa dins de la República de Congo, però com Angola manca d’un santuari adequat per a la cura i el benestar necessari dels primats, el centre de Tchimpounga es va convertir en l’opció més propera i viable per al rescat dels animals.

L’alliberament de les tres ximpanzés ha estat possible gràcies a la feina en col·laboració de l’Institut Jane Goodall, l’Aliança Panafricana de Santuaris (PASSA), el Fons Internacional de Benestar Animal i el govern angolès. A poc a poc, Johana, Rickita i Tina s’han integrat amb altres grups de ximpanzés també rescatats amb accés a l’aire lliure per primera vegada en les seves vides.

Lamentablement, les històries de Johana, Rickita i Tina no són gens atípiques. L’Institut Jane Goodall ha rescatat centenars de ximpanzés del tràfic il·legal durant les tres últimes dècades. Cada any milers de primats són segrestats de la natura, assassinats, traficats o retinguts en horribles condicions. Des de l’IJG es treballa per posar fi a aquest tipus de comerç il·lícit, i amb la seva campanya Forever Wild pretén conscienciar sobre la greu amenaça que aquest negoci suposa per a la vida de molts animals salvatges.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *