Un rescat amb drons podria salvar els quatre podencs atrapats pel volcà de la Palma

Els especialistes d’Aerocamaras es troben a l’illa de La Palma per intentar rescatar els quatre podencs atrapats pel volcà a la localitat de Todoque. L’operació, que es durà a terme mitjançant un dron de càrrega, està a l’espera de l’ok de les autoritats competents.

Es compleix un mes des que el volcà Cumbre Vieja va començar a expulsar lava del seu interior. Una tragèdia que ha colpejat de manera contundent sobre la vida dels humans i també dels animals. Lamentablement, moltes persones han hagut de deixar a la deriva als seus animals de companyia i al seu bestiar al no disposar d’un nou espai on ubicar-los.

Una de les imatges més mediàtiques en els últims dies ha estat la de quatre gossos podencs atrapats per la lava en dos estanys de la localitat de Todoque, una població que pertany al municipi de Los Llanos de Aridane, situat a sud-oest de l’illa de La Palma. Després de fer-se virals aquestes imatges, l’associació animalista Leales.org va sol·licitar ajuda a Aerocamaras, una empresa gallega referent a Espanya pel seu treball amb drons.

Un equip d’Aerocamaras, en el seu compromís amb el benestar animal, va aterrar el 17 d’octubre a les Canàries per afrontar el rescat dels animals. L’expedició de rescat està formada pel CEO Jaume Pereira, el responsable d’R+D de la companyia, Borja Blanco, i pel tècnic de RPAS, Dani Romero. Tots ells pilots professionals de drons. La intenció és que tot l’equip viatgi durant el dia d’avui en ferri a l’Illa Bonica per dur a terme els preparatius d’una operació de rescat animal inèdita a tot el món.

En primer lloc, Aerocamaras té la intenció de proporcionar menjar als gossos a través d’un dron, d’aquesta manera, els especialistes podran inspeccionar la zona en què es troben els animals. En segon lloc, la companyia tractarà de procedir al rescat a través d’un dron de càrrega que transportarà un sistema propi de logística adaptat a les característiques dels animals. Al costat a un altre dron de suport, els pilots encarregats de l’operació intentaran planificar el vol del rescat amb seguretat.

El rescat dels quatre gossos per part d’Aerocamaras és una actuació pionera a Espanya. El transport aeri d’animals vius és una acció que actualment no està permesa, per aquest motiu, la companyia gallega està esperant el permís del Cabildo de La Palma per a procedir al rescat. Un cop rebut l’ok per part de les autoritats competents, l’equip expert iniciarà la seva feina dins de la legalitat.

A través del seu compte oficial de Twitter, Aerocamaras ha demanat “paciència tant a persones com a mitjans, ja que no tenim capacitat per atendre a tots i totes i resoldre tots els vostres dubtes. No obstant això, us llegim i us agraïm totes les vostres aportacions i missatgers d’ànim. Estem amb tots els equips perquè en el cas que ens donin l’OK amb els permisos, anar preparant la maniobra”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *