Així combaten les altes temperatures els gossos i els gats del centre d’acollida d’animals de Saragossa

Piscines, ventiladors, aigua fresca… aquestes són algunes de les mesures del Centre Municipal de Protecció Animal de Saragossa perquè gossos i gats puguin combatre les altes temperatures de la millor manera possible.

Les conseqüències de les onades de calor afecten les persones i també els animals de companyia, i arriben a provocar greus danys en la seva salut si no es prenen les precaucions adequades.

Amb l’objectiu de plantar cara a les altes temperatures i assolir el màxim benestar animal, l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de Saragossa ha implementat una sèrie de mesures per als gossos i gats que es troben al Centre Municipal de Protecció Animal de Saragossa (CMPA) esperant una nova llar d’acollida.

Així, s’ha avançat l’horari de sortides a les zones d’esbarjo coincidint amb les hores de menys calor i s’han col·locat a les campes petites piscines perquè els animals es puguin refrescar, alhora que juguen i s’entretenen amb l’aigua.

A més, per refrescar l’ambient de les naus on s’allotgen els animals, s’han comprat ventiladors amb nebulització d’aigua. També, diàriament es netegen i es ruixen amb aigua els habitacles on viuen els gossos, fet que contribueix a refrescar i baixar la temperatura.

Així mateix, la zona interior de cada xenil disposa d’ombra permanent i està ben aïllada, i per això les fortes temperatures de l’exterior no arriben a ser perilloses per als animals, segons apunten des de l’Oficina de Protecció Animal.

De la mateixa manera, els gossos i gats disposen d’aigua fresca durant tot l’any, al marge de les onades de calor, ja que disposen d’abeuradors automàtics que proporcionen aigua a mesura que van bevent, cosa que permet que es renovi de manera constant.

“En aquestes onades de calor, cada dia es comprova que aquests abeuradors funcionen adequadament i que no hi ha errors elèctrics” indiquen des de l’Ajuntament de Saragossa.

D’altra banda, l’espai on s’allotgen els gats, més petits que les naus dels xílings dels gossos, tenen climatització constant les 24 hores del dia, permetent la sortida a l’exterior sempre que vulguin a través de les gateres.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *