Detingut un home per estafar propietaris de gossos robats fent-los creure que coneixia el seu parador

El detingut s’aprofitava de la desesperació dels propietaris dels gossos, que queien al parany i feien una transferència immediatament a l’estafador per recuperar els animals.

La Guàrdia Civil ha detingut un home a qui se l’acusa d’estafar almenys deu persones del territori espanyol, aprofitant-se que havien estat víctimes del robatori o la pèrdua del seu animal de companyia.

Durant el mes de juny, dues persones van denunciar el robatori del seu gos als Puestos de la Guàrdia Civil d’Aspe i Novelda, a Alacant. A partir d’aquestes denúncies, l’Equip especialitzat en Robatoris al Camp (ROCA) de la Guàrdia Civil va iniciar una operació sota el nom ‘Dogs Rescue’.

Les dues persones denunciants havien difós la sol·licitud d’ajuda per a la localització dels gossos a través de les xarxes socials. Al cap de poc temps, una persona va contactar amb ells dient-los que havia vist anunciada la venda del seu gos per internet per 200 euros, però que ell no tenia diners per pagar-lo i així poder rescatar-lo i fer-ho arribar als seus amos.

D’aquesta manera, les víctimes, confiades de la bona voluntat d’aquesta persona i desesperades per recuperar els seus amics fidels, van caure al parany fent-li una transferència immediatament. L’estafador no coneixia realment el parador d’aquests gossos, tan sols aprofitava la informació que havia obtingut dels anuncis de ‘Se busca’ dels propietaris.

A més de la gravetat d’aquesta acció, la persona detinguda, una vegada que tenia en poder els diners estafats, tornava a contactar amb alguns dels afectats, burlant-se’n per haver caigut a l’estafa.

La persona detinguda, amb antecedents per estafes similars

Quan els investigadors van aconseguir esbrinar la identitat del presumpte autor de les estafes, van comprovar que en tan sols unes setmanes havia enganyat almenys vuit persones més a les províncies de Cadis, Granada, Lleó, Màlaga, Sevilla i Tarragona.

Recaptada la informació necessària, els agents es van desplaçar a la localitat de Ceutí, a Múrcia, on van localitzar i van detenir el sospitós, un home de 41 anys amb antecedents per cometre estafes similars anteriorment. Després de la imputació de 10 delictes, les diligències instruïdes van ser posades a disposició del Jutjat de Molina de Segura, a Múrcia.

Dos dels deu gossos robats ja han estat localitzats a les províncies de Lleó i Cadis. Els agents, en col·laboració amb albergs canins de la zona, continuen amb la investigació per intentar localitzar la resta i que puguin ser tornats als seus propietaris.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *