Suprimeixen les demostracions amb lleons marins al Parc de Cabárceno a Cantàbria

El Parc de Cabárceno readaptarà el recinte de lleons marins per orientar el model de visita cap a fins educatius i de benestar animal.

El Parc Natural de Cabárceno, ubicat a Penagos (Santander), suprimirà les tradicionals demostracions que es desenvolupaven fins ara amb lleons marins i transformarà l’espai, prescindint de les grades, per facilitar la proximitat del públic a la piscina i la seva observació de l’hàbitat marí. Al seu lloc, els visitants rebran informació personalitzada per part dels cuidadors.

Les demostracions que es feien estaven associades als entrenaments mèdics que els exemplars han de realitzar diàriament per saber reaccionar quan necessiten cures o tractaments. Tot i això, el parc ha decidit reorientar la manera de conèixer els lleons marins a través d’un model que s’allunyi d’una imatge d’espectacle i permeti als animals gaudir de més independència i tranquil·litat.

“El parc vol adquirir un model que s’allunyi d’una imatge d’espectacle”

L’edat madura dels quatre exemplars, Eco i Lisa, de 25 i 26 anys respectivament, i Deva i Pas, amb 18, i els problemes de visió de tres d’ells, han portat els responsables del parc i de CANTUR, l’empresa pública dependent de la Conselleria d’Indústria, Turisme, Innovació, Transport i Comerç de Cantàbria a prendre aquesta decisió, “sempre pensant en el benestar dels nostres animals i en consonància amb la filosofia en què es basa l’existència i la raó de ser de Cabárceno”.

El Parc de la Natura de Cabárceno no és un Zoo ni un parc natural. Es tracta d’un espai naturalitzat per la mà de l’home que intenta desenvolupar una vida a l’ambient més natural possible per als animals que hi habiten. Tret de l’alimentació que reben els animals, la resta d’activitats estan marcades per la seva llibertat i instint. Parlem d’un espai concebut amb finalitats educatives, culturals, científiques i recreatives que actualment representa un dels atractius turístics més grans del nord d’Espanya.

“El que més els agrada als nostres visitants és poder veure els animals vivint en estat de semillibertat, amb espais amplis i de la manera més propera possible al seu hàbitat natural i el que més valoren és comprovar que els exemplars estan ben cuidats i condicions òptimes”, ha subratllat Javier López Marcano, conseller de Turisme.

“El que més els agrada als visitants és veure els animals en estat de semillibertat”

Quant a l’eliminació de les demostracions dels lleons marins, López Marcano ha detallat que “Volem respectar l’edat dels uns i les malalties físiques dels altres i en aquest punt de fer un pas més i oferir una nova forma d’apropar-se i conèixer les característiques daquesta espècie. Tot això tenint en compte les recomanacions dels cuidadors i veterinaris”.

Així, les demostracions en el seu format espectacle finalitzaran el proper diumenge 20 de març. El recinte romandrà tancat entre els dies 21 i 25 per dur a terme la retirada de les grades i el condicionament del perímetre de la piscina. A partir del 26 de març, els visitants podran gaudir de nou dels lleons marins en una nova forma d’interacció.

L’equip de cuidadors dels lleons marins atendrà els visitants i serà l’encarregat d’informar sobre les característiques d’aquesta espècie i curiositats i la forma de vida dels exemplars del parc. Així mateix, respondran totes les preguntes i dubtes que se’ls plantegin.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *