Llancen una crida per evitar que unes vaques tornin amb el ramader que les va maltractar

El Refugi Animal La Manada Cántabra ha fet una crida a la ciutadania perquè uneixin forces contra una batalla legal que podria premiar el maltractador i perjudicar les víctimes. Cinc vaques maltractades que van ser rescatades en un estat lamentable, podrien tornar amb el maltractador després de la resolució judicial i, conseqüentment, podrien acabar en un escorxador.

Una denúncia ciutadana sobre l’alarmant estat d’un gat ferit, pràcticament immòbil, va portar la Guàrdia Civil a inspeccionar i intervenir un total de cinc vaques a un ramader. Els animals es trobaven en un estat extrem de primesa, de manera que els agents van portar davant el jutge el ramader com a investigat per un suposat delicte de maltractament animal.

Els fets van succeir el passat 27 de març de 2022 al municipi de Sarón, a Cantàbria. Des de llavors, els animals han estat tot aquest temps sota la custòdia del Refugi Animal La Manada Cántabra. Aquesta associació de defensa animal s’ha encarregat de cuidar i atendre els animals des que el jutjat de primera instància d’instrucció número 1 de Medio Cudeyo va procedir a la posada en disposició judicial de les cinc vaques i en dipòsit al refugi d’animals esmentat.

L’informe del veterinari que va examinar les vaques ja al refugi va confirmar el mal estat dels animals. L’especialista va diagnosticar anorèxia, amb una pèrdua molt important de pes a causa de la manca d’alimentació de qualitat i que, si no haguessin estat ateses, hauria provocat la seva mort.

Les vaques es trobaven en un estat lamentable/Refugio Animal La Manada Cántabra

A més, l’informe veterinari del gat anomenat Sis va diagnosticar una desnutrició avançada, pioderma profunda i crònica, tumor epidèrmic necrosat, leucèmia i immunodeficiència felina, així com diverses fístules que vessaven pus, dictaminant que el seu estat era greu.

Aquesta mateixa setmana, els animalistes han recorregut la resolució judicial provisional del jutge, que ha suspès el procés per manca de causes que justifiquin l’acció de la justícia. Els membres del refugi temen que els animals, ja recuperats, ben alimentats i en condicions de benestar tornin a les quadres on estaven encadenats, sense alimentació adequada, ventilació ni higiene.

L’advocada Lola García del despatx Derecho&Animales, que representa el Refugi La Manada Cántabra, espera que s’admeti a tràmit el recurs en què sol·licita que es truqui a declarar els agents del Seprona perquè ratifiquin tots els extrems descrits a l’informe que va donar lloc a la causa per presumpte delicte de maltractament animal.

“Estem convençuts que la declaració dels agents del Seprona és una prova essencial i imprescindible que es practiqui. Estem disposats a presentar tots els recursos possibles i a emprendre totes les vies i actuacions que calguin per evitar que aquests animals siguin tornats”, manifesta Lola García.

Patricia López, responsable del Refugi La Manada Cántabra, considera que “amb el sobreseïment, s’estaria castigant la víctima i premiant el maltractador. Esperem que prohibeixin al ramader tenir animals de per vida”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *