Judici oral contra els acusats de maltractar i sacrificar animals per a rituals de santeria a Badalona

L’ONG AnimaNaturalis, que exerceix com a acusació particular, va denunciar aquest cas de maltractament animal l’any 2020.

Un jutge de Badalona ha ordenat l’obertura de judici oral contra quatre acusats de diversos delictes de maltractament animal en un cas de rituals de santeria. Amb l’objectiu de fer culte als sants, els integrants d’aquesta banda del petit barri de Canyadó (Badalona) sacrificaven regularment gallines, perdius i fins i tot cabrits.

Aquest cas de maltractament animal va ser denunciat el 2020 per AnimaNaturalis. Gràcies a l’ONG de defensa animal, la Guàrdia Urbana va poder impedir ‘in extremis’ el sacrifici de tretze animals, entre els quals hi havia un gall, nou gallines i tres guatlles. Els agents van seguir els imputats i van aconseguir decomissar els animals vius, que es trobaven ficats dins de capses de cartó.

AnimaNaturalis ha recordat que feia un any que seguia la pista de la banda, però a causa de la pandèmia i el confinament, l’ONG va haver de posposar les guàrdies al carrer, amb l’objectiu de reunir prou proves gràfiques i identificar un patró que els permetés anticipar quan seria el proper sacrifici. L’objectiu d’aquesta estratègia era agafar-los amb les mans a la massa en col·laboració de la Guàrdia Urbana.

“Vam fer diverses guàrdies, fins que un dia vam aconseguir veure com sortien del portal dos homes carregats amb bosses d’escombraries”, descriu Aïda Gascón, directora d’AnimaNaturalis. “Van tirar les bosses al contenidor, i quan se’n van anar ens vam ficar dins. Els cossos dels animals, encara calents, estaven decapitats”, afegeix.

Un cop van tenir coneixement dels fets, AnimaNaturalis es va personar com a acusació popular per demanar la pena més alta, que podria ser de 6 a 18 mesos de presó per delictes de maltractament animal amb greuge de mort.

Segons indica l’organització de defensa animal, durant la instrucció, els acusats van reconèixer que van portar a terme sacrificis sense atordiment previ, seccionant-los el cap i deixant que es dessagnessin fins a la mort.

L’escrit d’acusació del ministeri fiscal només imputa dos dels quatre acusats, encara que el jutge, a petició de l’acusació particular, ha acceptat dictar obertura de judici oral de tots. AnimaNaturalis considera que hi ha “indicis contundents” que apunten a la comissió del delicte per part de les quatre persones implicades en el cas.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *