El Venadito, la mostra d’art contra el maltractament animal es reinventa en la seva quarta edició

El Venadito és un projecte que pretén visibilitzar la situació dels animals, prestar ajuda a les protectores que els socorren, protegeixen i cuiden i finalment ajudar a difondre el treball dels artistes.

Arriba la quarta edició de El Venadito, una convocatòria artística per artistes i creatius compromesos amb els animals i els seus hàbitats. El maltractament animal cap als primats és el tema central d’aquesta nova convocatòria organitzada per l’espai d’art siNesteSia i el Centre Cultural la Farinera del Clot amb la col·laboració de la Fundació Mona.

“El Venadito sorgeix a causa del sentiment d’impotència i malestar que em provocava l’acció humana respecte als animals”, explica Montserrat Pérez, artista i comissària del projecte. “La idea és crear a partir de l’art una manera més eficaç de treballar contra el maltractament animal, fomentant l’empatia, la reflexió i fins i tot l’educació”, afegeix la creadora d’aquest espai.

Mitjançant una convocatòria se seleccionaran de 20 a 30 obres que s’exposaran en diferents espais de Barcelona. Aquesta convocatòria tindrà lloc del 21 de setembre fins al 15 de gener de 2022. Les bases es podran consultar a la web de les entitats col·laboradores o es poden sol·licitar a sinestesia.uno@gmail.com.

Aquesta quarta edició del projecte proposa un nou gir al tradicional format expositiu. El Venadito sortirà a buscar al públic en lloc d’esperar que aquest vingui. “Deslocalitzarem l’exposició i situarem les obres fora de la sala per atraure més públic. En els llocs de pas i espera dels diferents centres i entitats participants”, detalla Montserrat Pérez. Des del Centre Cultural La Farinera del Clot serà el lloc on es coordinarà els diferents llocs expositius que en aquesta edició se sumen al projecte.

“El moviment animalista no pot quedar-se tancat sempre en un mateix cercle, és per això pel que sortirem a trobar-vos. Del ja conegut petit format passarem al cartell, d’un únic espai a múltiples, d’un públic que ja està conscienciat impactarem en el que desconeix aquesta realitat. Volem apropar l’exposició a públics que no són afins al moviment o que tenen pocs interessos artístics. Gràcies a aquesta deslocalització democratitzarem l’art fent que sigui completament accessible per a totes i tots”, exposen des de la direcció del projecte.

La mostra es realitzarà sense contraprestació econòmica per part de l’organització ni dels artistes, és a dir, ni es cobra per l’ús de l’espai, ni l’artista serà retribuït econòmicament per mostrar el seu treball. Les obres estaran a la venta en format digital. El 80% anirà a l’artista i el 20% a la Fundació MONA.

La visita a l’itinerari de l’exposició serà totalment gratuïta. Es podrà adquirir de manera voluntària un carnet de la mostra que permetrà a la posseïdora o posseïdor segellar en els diferents espais d’exposició. Un cop completat participarà en un sorteig d’unes entrades gratuïtes per a una visita privada a la fundació MONA. El carnet sota el títol “SÓC MONA” tindrà un cost de 5 €, que seran donats íntegrament a l’entitat. El carnet fa referència al gènere, donant rellevància al nostre passat evolutiu.

Com ja és habitual en totes les edicions de El Venadito es realitzaran activitats paral·leles a l’exposició: visites guiades amb bicicleta, tant per a nens com per a adults, tallers de creació gràfica…

Cartell quarta convocatòria El Venadito. Foto: Joan Brull

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *