Més de 1.000 malaguenys demanen una platja per a gossos a Huelin

L’Associació Mi Mejor Amigo Málaga (AMMAM) està recollint firmes amb l’objectiu d’habilitar una platja per a gossos a la ciutat de Màlaga. Animalados ha parlat amb Pedro Gil, president de l’associació, per conèixer més detalls sobre aquesta iniciativa.

Els ciutadans de Màlaga volen una platja perquè els gossos puguin tenir el seu propi espai d’esbarjo durant tot l’any. Amb aquesta finalitat, l’associació AMMAM està recollint firmes cada dissabte d’11:00h a 13:00h a la platja de San Andrés, al barri de Huelin. “En tan sols dos matins hem aconseguit més de mil firmes. Màlaga és una de les poblacions espanyoles amb més gossos, per aquest motiu, demanem a l’Ajuntament que habiliti una platja on poder anar amb els nostres gossos”, exclama Pedro Gil.

Des de l’Associació Mi Mejor Amigo consideren que la platja de San Andrés és “l’espai ideal” en què s’ha d’ubicar aquesta nova àrea d’esbarjo canina. Aquesta platja es troba en un dels barris més populars i grans de Màlaga, a Huelin. Un lloc de pescadors on té molta influència el turisme i on les persones freqüenten passejades al costat dels seus gossos.

El desig d’una platja per a gossos a la ciutat de Màlaga és una proposta que l’Associació Mi Mejor Amigo va proposar al consistori ja fa uns anys. “Vam demanar la platja a l’ajuntament fa uns cinc anys, però ens van dir que els gossos tenien accés durant la majoria dels mesos de l’any, que per què volíem que també poguessin accedir a la platja durant el juny, el juliol i l’agost”, declara Pedro Gil .

Amb l’arribada de la pandèmia, però, el tema es va aturar i no s’ha tornat a tractar fins a l’actualitat. “Volem aprofitar que hi ha eleccions per fer aquesta recollida de signatures i per fi aconseguir una platja durant tot l’any pels gossos de Màlaga. No és u

n caprici, és una necessitat. Som una de les ciutats d’Espanya amb més gossos per habitant”, assegura el president de l’Associació Mi Mejor Amigo.

Actualment, el terme municipal de Màlaga només té una platja per a gossos. Tot i això, aquest espai no apte per al bany, es troba situat entre la ciutat de Màlaga i el Racó de la Victòria, al costat de la desembocadura del Riu Totalan. “Aquesta platja per a gossos es va fer d’aquella manera… no et pots asseure a la sorra perquè no n’hi ha. Es tracta del desguàs d’un rierol on no pots anar a gaudir amb el teu pelut”, lamenta Pedro Gil.

La intenció de l’Associació Mi Mejor Amigo Málaga és que la nova platja per a gossos també estigui adaptada perquè les persones en cadira de rodes hi puguin accedir amb la companyia del gos d’assistència. Per aquest motiu, malaguenys en cadira de rodes han estat i estaran presents a la recollida de firmes que té lloc cada dissabte a la platja de San Andrés.

El president de l’Associació Mi Mejor Amigo ja ha sol·licitat una trobada amb Teresa Porras, actual regidora de Serveis Operatius, Platges i Festes de Màlaga. Pedro Gil espera tenir l’oportunitat de presentar la proposta de la nova platja per a gossos juntament amb la recollida de firmes, així com saber què pensa l’ajuntament sobre tot això. Esperem que finalment tots els gossos de Màlaga puguin tenir un espai d’esbarjo en alguna platja d’aquesta ciutat andalusa.

Consulta les platges per a gossos d’Andalusia

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *