Màlaga assoleix l’objectiu del sacrifici zero al Zoosanitari Municipal el 2021

L’Ajuntament de Màlaga ha comunicat que durant el 2021 només es van sacrificar 33 animals a la protectora municipal, tots ells per causes estrictament sanitàries.

Arriben bones notícies des de Màlaga. El Centre Zoosanitari Municipal de la ciutat de la Costa del Sol ha aconseguit durant el 2021 l’objectiu del sacrifici zero. Durant l’any 2011 la xifra de sacrificis d’animals va assolir els 1.982, mentre que el 2021 s’han sacrificat 33 animals, tots per causes estrictament sanitàries, fet que suposa un descens del 98%.

“El descens d’ingressos d’animals al Centre Zoosanitari ha estat el factor principal per a la reducció de sacrificis”, explica Gemma del Corral, regidora de l’Àrea de sostenibilitat mediambiental. El 2021 van ingressar al centre un total de 993 animals, 544 gossos i 449 gats, sent el 2011 un total de 3.621 els animals introduïts. Hi ha hagut una reducció del 73% d’ingressos. Fins a 797 animals van sortir per a adopció, rescat dels seus propietaris o van ser cedits a altres institucions.

Del Corral ha assenyalat que “l’increment de la conscienciació i educació ciutadana ha estat un factor molt important per al descens d’abandonaments i ingressos d’animals al centre municipal”. El 2021, 310 gossos van ser lliurats pels seus propietaris davant dels 1.594 del 2011, un 81% menys. En el cas dels gats, els serveis municipals van recollir a la via pública un total de 299 gats el 2021 davant dels 1.020 del 2011, fet que suposa un 71% menys.

El Sacrifici Zero és un dels principals objectius que recull el programa de govern de Màlaga en els darrers mandats en matèria de benestar i protecció animal. Del Corral considera que haver aconseguit aquesta meta “és resultat directe de la feina que s’ha desenvolupat durant els darrers deu anys per part dels tècnics i responsables de l’Àrea de sostenibilitat mediambiental i el compromís assolit amb diverses entitats de protecció animal de la ciutat”.

“L’Ajuntament de Màlaga ha demostrat amb fets que es pot aconseguir el sacrifici zero”

La regidora de l’Àrea de sostenibilitat mediambiental ha indicat que “L’Ajuntament de Màlaga ha demostrat amb fets que es pot aconseguir el sacrifici zero sense necessitat d’establir-lo normativament, ja que tancar les portes dels refugis o zoosanitaris per llei o ordenança, l’únic que aconsegueix és ‘amagar el problema’ de l’abandonament animal. El que és important és assolir-ho a partir de la responsabilitat de la societat”.

Per a l’any 2022, l’Ajuntament de Màlaga vol continuar i reforçar la seva col·laboració amb les entitats protectores, aportant subvencions econòmiques que contribueixin al desenvolupament de la feina, donant suport als programes i campanyes de conscienciació ciutadana. També pretén treballar amb el Col·legi Oficial de Veterinaris per posar en marxa accions a favor de la identificació, vacunació i esterilització dels gossos i gats que conviuen amb els ciutadans malaguenys.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *