Compromís proposa substituir el bou embolat de València per animals figurats amb pirotècnia

Compromís vol mantenir la prohibició del bou embolat a València, apostant per una ciutat lliure de maltractament animal.

Els regidors de Compromís per València, Pere Fuset i Glòria Tello, han presentat una moció a l’Ajuntament per substituir les festivitats amb animals vius, com el bou embolat, per animals figurats i element de pirotècnia. La intenció del grup polític és que la ciutat de València mantingui una cultura festiva respectuosa amb el benestar animal.

“A Compromís no volem maltractament animal i presentem una moció per instar el PP de València a no permetre que torni la barbàrie del bou embolat i perquè, a canvi, intensifiqui les programacions culturals als nostres barris i pobles, i ajudi els professionals de la cultura”, ha declarat Glòria Tello, sociòloga i regidora a l’Ajuntament de València.

Recordem que l’actual equip de Govern de València, liderat pel PP i amb María José Catalá com a alcaldessa, va aixecar fa unes setmanes la prohibició del bou embolat, una mesura que Compromís, amb el suport del PSOE, va imposar el 10 de juny del 2016, quan el catedràtic Joan Ribó era l’alcalde de la ciutat.

“Reclamem espectacles lliures de maltractament, amb menys riscos i amb públic familiar”

“És possible fer festa sense maltractar animals? Sí! Des de Compromís reclamem mantenir la prohibició del ‘bou embolat’ a València i, com passa en altres localitats, substituir-lo per un animal figurat amb pirotècnia en espectacles lliures de maltractament, amb menys riscos i amb públic familiar”, exclama Pere Fuset, regidor de Compromís .

Des de Compromís lamenten que la decisió del PP, recolzada per VOX, de tornar a les festes tradicionals del bou embolat suposa un ‘clar pas enrere’, sent aquesta una decisió que va ‘en contra de la voluntat ciutadana’. La coalició espera que l’actual equip de govern rectifiqui i ‘aposti per activitats culturals i lúdiques que no suposin cap maltractament animal’.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *