Així és la cruel caça de dofins a Taiji

L’1 de setembre comença la temporada de matances de dofins a la població japonesa de Taiji. Una activitat que té com a objectiu capturar famílies de dofins de diverses espècies per ensinistrar-los i vendre’ls a delfinaris o matar-los per vendre la seva carn.

Un cop més, tot està a punt a Taiji per començar la temporada de matances de dofins en aquesta població japonesa. Aquesta horrorosa activitat té el seu inici a partir de l’1 de setembre i finalitza aproximadament a finals de setembre. Durant tot aquest temps els vaixells sortiran a la mar amb l’objectiu de trobar a famílies de dofins de diverses espècies, per posteriorment acorralar-les fins dur-les a una cala.

Des de l’Associació Cetàcea, una entitat que porta a terme projectes d’investigació amb cetacis en llibertat i tasques educatives per aconseguir una millor i major protecció dels oceans i mars, es denuncia les matances de dofins a Taiji. Laura Almarcha, veterinària voluntària explica que: “El negoci està en els dofins que es venen al lobby dels delfinaris. Genera molt més diners un dofí viu ensinistrat i en un delfinari que un mort “.

Un cop els animals ja no tenen sortida, els paranyers seleccionaran els dofins que es creu que són aptes per a ensinistrar i així poder-los vendre a delfinaris xinesos i japonesos; encara que es creu que russos i centreamericans també. Aquests dofins triats per passar la resta de la seva vida en una piscina són apartats, mentre que la resta de la família és arponejada fins a morir.

L’objectiu dels caçadors japonensos és vendre la carn per al consum humà, encara que nombrosos estudis demostren l’elevat nivell de mercuri i d’altres tòxics que conté la carn de cetaci. L’OMS (Organització Mundial de la Salut) desaconsella el consum d’aquest tipus de carn.

Laura Almarcha, també exposa per què se segueix perpetrant aquesta barbaritat: “La Comissió Internacional Balenera no regula la caça dels cetacis i el govern japonès no només permet aquestes matances sinó que atura i expulsa del país a qui critica i lluita pacíficament contra la matança dels dofins. El govern té llistes negres i molts activistes que van ser expulsats no poden tornar al país “.

Per a l’Associació Cetàcea la solució passa pel següent procés: “Si la gent no anés als delfinaris, deixaria d’existir aquest negoci, per tant s’ abandonaria la caça anual de dofins a Taiji. Però perquè això passi, les persones han de saber el que està passant, i hi ha molt poca informació al respecte per part de les cadenes públiques o privades “.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *